Σύσκεψη της ΔΗΜΑΡ με τον Γιάννη Κακουλίδη στην Καλαμάτα

Σύσκεψη της ΔΗΜΑΡ με τον Γιάννη Κακουλίδη στην Καλαμάτα

Δικαιώνεται η πολιτική  της στο θέμα με τη Χ.Α.
 
Στις 30 Οκτωβρίου ο Φώτης Κουβέλης στην Καλαμάτα
 
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν το θέμα σύσκεψης που έγινε χθες με μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ, με τη συμμετοχή του Γιάννη Κακουλίδη, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
Προηγουμένως, ο κ. Κακουλίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, Σπ. Σαρδέλη και τους σχολικές φύλακες, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Από την πλευρά του, υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ θα προτείνει στο πλαίσιο της κινητικότητας να ενταχθούν στις μονάδες πρόνοιας των Δήμων.
Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, όπου και ανακοίνωσε την κάθοδο του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, στην Καλαμάτα στις 30 Οκτωβρίου.
Για τα γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή, επισήμανε ότι δικαιώθηκε η πολιτική του κόμματός του, αφού, αν είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, σήμερα δε θα υπήρχαν όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των παρακρατικών μηχανισμών της είναι ύψιστη ανάγκη για τη Δημοκρατία. Τα στελέχη της ΧΑ αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δράση, αλλά με εγκληματικές ενέργειες.
Οι κυβερνητικές αντιφάσεις δε βοηθούν στην αντιμετώπιση της φασιστικής οργάνωσης. Χρειάζεται ένα σταθερό πολιτικό μέτωπο και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού. Η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νόμου στη Βουλή, θα επιμείνει για να υπάρξει αυτός ο νόμος και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε συμπόρευση».
Τέλος, για τη δημιουργία ενός νέου πόλου στο χώρο της κεντροαριστεράς, σημείωσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και διάφορες εκδηλώσεις στην Αθήνα, οι οποίες θα ενταθούν στο άμεσο μέλλον.
Α.Π.