Τα τραπεζοκαθίσματα στην παλιά αστυνομία αιτία τριβής

Τα τραπεζοκαθίσματα στην παλιά αστυνομία αιτία τριβής

Το σήριαλ, διότι περί αυτού πρόκειται, με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο υπό ανάπλαση τμήμα της οδού Φραντζή μέχρι την οδό Ξενοφώντος, συνεχίστηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, όπου η Δημοτική Αρχή δέχτηκε και πάλι κατηγορίες από την αντιπολίτευση για μεροληπτική μεταχείριση επιχειρηματιών.
Αιτία αυτή τη φορά στάθηκε μια παλιότερη κατηγορηματική δήλωση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι στο πεζοδρόμιο της παλιάς αστυνομίας δεν πρόκειται να παραχωρηθεί χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Τόσο ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Χριστόπουλος, όσο και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Νίκος Φωτέας, αναρωτήθηκαν τι έχει αλλάξει από τη διαβεβαίωση του δημάρχου ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί χώρος για τραπεζοκαθίσματα και έρχεται τώρα η πλειοψηφία να εισηγηθεί τη διάθεση ζώνης πλάτους 1,80 μ. από την οικοδομική γραμμή.
Μάλιστα, ο Γιάννης Χριστόπουλος υπογράμμισε ότι την ίδια ώρα που η Δημοτική Αρχή αναιρεί τις δηλώσεις της σχετικά με το πεζοδρόμιο της παλιάς αστυνομίας, επιμένει να μη δίνει χώρο για τραπεζοκαθίσματα στη βόρεια πλευρά της πλατείας, σε καταστήματα που εδώ και πολλές δεκαετίες είχαν χώρο για αυτή τη δραστηριότητα. Μίλησε, λοιπόν, ο Γιάννης Χριστόπουλος για «επιλεκτικές τακτικές», για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», αλλά και για την ανάγκη ισονομίας μεταξύ των επιχειρηματιών.
Πάντως, τόσο ο Γιάννης Χριστόπουλος όσο και ο Νίκος Φωτέας διευκρίνισαν ότι δεν έχουν αντίρρηση να παραχωρηθεί χώρος για τραπεζοκαθίσματα στην παλιά αστυνομία.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας δεν αρνήθηκαν τη δέσμευση του δημάρχου Παν. Νίκα, αλλά τόνισαν ότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή, όπως είναι η απομάκρυνση του περιπτέρου στη συμβολή της Φραντζή με την Αριστομένους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, δια της προέδρου του Λ. Ψηλάκη, όσο και ο εκπρόσωπος του Εμπορικοβιομηχανικού Επιμελητηρίου Δ. Γαλανάκης, τάχθηκαν υπέρ της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη