Διαρρήξεις στο κέντρο της Καλαμάτας


Μπορεί η Βασιλέως Κωνσταντίνου να είναι κεντρικός δρόμος της Καλαμάτας και, μάλιστα, να έχει κίνηση όλες τις ώρες, αυτό όμως δεν πτόησε τους διαρρήκτες που μπήκαν σε δύο καταστήματα. Όλα έγιναν ξημερώματα της Πέμπτης, οπότε παραβίασαν κρεοπωλείο αλλά και φούρνο στην εν λόγω οδό.
Μάλιστα, στο κρεοπωλείο δεν κατάφεραν να μπουν εύκολα και, αφού κατέστρεψαν την κλειδαριά της πόρτας, εισήλθαν από διπλανό παράθυρο. Στόχος τους ήταν η ταμειακή μηχανή, απ’ όπου αφαίρεσαν κέρματα αξίας 400 ευρώ. Το ίδιο κρεοπωλείο είχε κλαπεί ξανά πριν από περίπου ένα μήνα.
Στη συνέχεια μιλήσαμε με ιδιοκτήτη ενός μίνι μάρκετ, το οποίο τη «γλίτωσε» αυτή τη φορά, καθώς λόγω των συνεχόμενων διαρρήξεων αναγκάστηκε να τοποθετήσει σιδεριές, αλλά και συναγερμό.
Όσο για το φούρνο στη διασταύρωση με την οδό Ακρίτα, υπολογίζεται ότι οι διαρρήκτες μπήκαν από τις 2.30 έως τις 3.00 τα ξημερώματα, σηκώνοντας την πόρτα, με κάποιον λοστό προφανώς. Από εκεί αφαίρεσαν κέρματα από το ταμείο, αλλά και φαγώσιμα.
Μιλώντας σχετικά ο ιδιοκτήτης του φούρνου μάς τόνισε ότι η παραβατικότητα έχει αυξηθεί, αλλά η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της, αφού δεν υπάρχουν χρήματα.
Π.Μπ.