Πολλά τα προβλήματα και στο Δήμο Μεσσήνης από την κακοκαιρία


 

Σοβαρά προβλήματα και στο Δήμο Μεσσήνης προκάλεσε η χθεσινή βροχόπτωση. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη Μεσσήνη υπήρξαν προβλήματα με πρόσκαιρα πλημμυρικά φαινόμενα, όπου συνεργεία της ΔΕΥΑΜ και του Δήμου επενέβαιναν και τα αποκαθιστούσαν. Η ΔΕΥΑΜ συνεχώς καθάριζε φρεάτια από φερτά υλικά. Με τη συνδρομή αποφρακτικών επενέβαινε στο δίκτυο ομβρίων.
Βλάβες, λόγω κεραυνών, σημειώθηκαν στο κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων, καθώς και στο κεντρικό υδραγωγείο, ενώ η ΔΕΥΑΜ βρισκόταν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη ανάγκη.
Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος από την πρώτη στιγμή επισκέφθηκε τις πληγείσες από τη νεροποντή περιοχές και σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας κ. Βλαχοδημητρόπουλο, τους αντιδημάρχους Δημοτικών Ενοτήτων και τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους, γίνονταν προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών με συνεργεία του Δήμου.
Με εντολή του κ. Αναστασόπουλου το προσωπικό του Δήμου είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν ή θα προκύψουν.
Στην περιοχή του κάμπου Μεσσήνης υπήρξαν ζημιές σε καλλιέργειες και προβλήματα σε τάφρους, που αποκαταστάθηκαν.
Στην περιοχή «Λαζαρίνα» κινδύνεψε ποιμνιοστάσιο. Η κυκλοφορία στο δρόμο Βελίκα – Νιοχώρι διακόπηκε από πτώση αδρανών υλικών και συνεργείο του Δήμου προσπαθούσε να αποκαταστήσει την κυκλοφορία. Ο δρόμος Μεσσήνη – Αβραμιού, καθώς και ο δρόμος προς Καρτερόλι, έκλεισαν και μηχανήματα του Δήμου προσπαθούσαν να τους διανοίξουν.
Στο Μαυρομμάτι, μηχάνημα του Δήμου διέσωσε Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του και το επανέφερε στο οδόστρωμα.
Προβλήματα που αντιμετωπίζονται, παρατηρήθηκαν σ’ όλη την περιοχή του Δήμου Μεσσήνης.
Ο Δήμος με τα ίδια μέσα που διαθέτει έδωσε προσωρινή λύση στα προβλήματα, αλλά θα χρειασθεί βοήθεια για την οριστική αντιμετώπισή τους.
Σε δηλώσεις του για την αγροτική οδοποιία ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε: «Ο Δήμος με ίδια μέσα και εργολαβίες είχε ολοκληρώσει την αγροτική οδοποιία σ’ όλο το Δήμο. Οι έντονες και βίαιες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πάλι καταστροφές στο εκτεταμένο οδικό δίκτυο, με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως εν όψει της ελαιοκομικής περιόδου».