H Μεσσηνία εόρτασε τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο


Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή μνήμης του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, καθώς και για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, χθες στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Λαρίσης Ιγνατίου, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Κορίνθου Διονυσίου, Μαραθώνος Μελίτωνος και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος. Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα παρέστησαν ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης Θεόκτιστος. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Κομοτηνής, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου και τον εορτάζοντα μητροπολίτη.
Τέλος, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους ιεράρχες, τον κλήρο, τις αρχές και το λαό για τις θερμές ευχές και την παρουσία τους.
Όπως κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, παρέδωσε σε οκτώ νέους Μεσσήνιους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας τα τραπεζικά βιβλιάρια των υποτροφιών που τους δόθηκαν για τις σπουδές τους, από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσήνιων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Υπότροφοι είναι οι: Μυρτώ Σαρηγιάννη, Κωνσταντίνος Ζυγουράκης, Νικολέττα Χατζή, Ευθυμία Θάνου, Ιωάννα Νικολακοπούλου, Σοφία Μανιάτη, Μαρία-Ηρώ Κολόζη και Σταματία Αργυροπούλου.
Ευθύς αμέσως, δέχθηκε ευχές στην αίθουσα του θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου από πιστούς, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να ευχηθούν στον Επίσκοπό τους.
Στην εορτή παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, οι δήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος και Οιχαλίας Φ. Μπάμης, πολιτευτές του νομού, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής της IV Μεραρχίας, υποστράτηγος Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδης, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ, σμήναρχος Γρ. Δημακογιάννης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε την προηγουμένη και ο πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο φερώνυμο ναό της Καλαμάτας. Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Σύρου Δωροθέου και του οικείου ποιμενάρχου Χρυσοστόμου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Μαραθώνος.