Αγανάκτηση από γονείς για το ενδεχόμενο κλείσιμο της ΦΑΡΙΣ


Ανακοίνωση εξέδωσαν οι γονείς των σχολών της ΦΑΡΙΣ θέλοντας έτσι να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το ενδεχόμενο κλείσιμο της ΦΑΡΙΣ μαζί με άλλες 28 Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
      Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των σχολών της «ΦΑΡΙΣ», Δημοτικού Ωδείου, Δημοτικής Σχολής Χορού και Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, θα ήθελε να εκφράσει την αγανάκτηση του για τα δημοσιεύματα των  τελευταίων ημερών σε τοπικά και αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης για την πρόθεση της κυβέρνησης να τεθούν σε  κινητικότητα 2000 υπάλληλοι 29 δημοτικών επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων είναι και η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Καλαμάτας «Φάρις».
  Με μεγάλη ικανοποίηση βεβαίως ακούσαμε το δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα να δηλώνει κατηγορηματικά στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς την αντίθεση του αλλά και  τη δέσμευση του ότι κανένας νόμος δεν θα κλείσει τις σχολές και ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
 Έχουμε ήδη υποβάλλει αίτηση συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας, προκειμένου να τοποθετηθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και έχουμε αποστείλει στον κύριο δήμαρχο επιστολή την οποία κοινοποιούμε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και στον πρόεδρο της «Φάρις». Εκφράζουμε την ελπίδα ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην πολιτιστική ζωή και κληρονομιά της πόλης οι τρεις σχολές, που έχουν συμπληρώσει ήδη τριάντα χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς με 1000 περίπου μαθητές που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του δήμου κάθε χρόνο.Τονίζουμε, όπως κάνουμε σε κάθε συνάντηση μαζί του, ότι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε είδους στήριξη και ζητάμε συνάντηση μαζί του, προκειμένου να συζητήσουμε διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα.
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                     O Γραμματέας                                                                                                                                                             

  
Αλέξανδρος  Μπουφέας                                                        Βασίλης Μπαζάνης