Θόλωσε το νερό στην Πελεκανάδα

Θόλωσε το νερό στην Πελεκανάδα

Εμφιαλωμένο νερό προμήθευσε ο Δήμος τους Κατοίκους
 
Εμφιαλωμένο νερό πίνουν εδώ και μερικές ημέρες οι κάτοικοι της Πελεκανάδας, καθώς το νερό από το οποίο υδρεύονται είναι θολό. Όπως εξήγησε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος της Κοινότητας Δ. Πετρόπουλος, πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε μία εβδομάδα μετά την κακοκαιρία της 11ης Νοεμβρίου.
Είναι συνηθισμένο, μας είπε, να συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς το έχουμε δει να εμφανίζεται στο παρελθόν, πριν από 4-5 χρόνια, ενώ όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει ποιο είναι το αίτιο που το προκαλεί, απάντησε αρνητικά.         
Είναι ένα θέμα που συμβαίνει συχνά, σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ι. Μπρατσιάκος, τέως δήμαρχος Αριστομένους. Όπως μας είπε, θυμήθηκε πως από όταν ήταν παιδί, με τα πρωτοβρόχια, θόλωνε το νερό και μετά ξαναγινόταν διαυγές.
Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ ίσως να οφείλεται σε κάποια εγκατακρήμνιση.    
Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, ο Δήμος Μεσσήνης προμηθεύτηκε 210 τεμ. φιάλες νερού σε εξάδες του 1,5 λίτρου αντί 367,82 ευρώ συνολικά, που διέθεσε στους κατοίκους.
Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια ήταν η ακαταλληλότητα πόσιμου νερού λόγω του δημιουργηθέντος ρήγματος της υδρομάστευσης της πηγής «Κρύα Βρύση» από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, η διαβίωση αυτό τον καιρό μεγάλου ανθρώπινου πληθυσμού στην Πελεκανάδα λόγω της συγκομιδής των ελαιών και τα καθημερινά συνεχή και έντονα προβλήματα που αναφέρονται από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Πελεκανάδας και τους δημότες για την υδροδότησή τους με νερό μολυσμένο και ακατάλληλο.
Χ.Χ.