Στην εκκλησία οι ιδιοκτήτες, στο σπίτι οι κακοποιοί


   
 Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
Την ώρα που οι ιδιοκτήτες σπιτιού στη γειτονιά του Αγίου Αθανασίου στα Φιλιατρά, προχθές το απόγευμα, είχαν πάει στην εκκλησία για τον εσπερινό της εορτής του Αγίου Νικολάου, οι κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι τους!
Όπως εκτιμάται, οι δράστες παρακολουθούσαν τις κινήσεις και μετακινήσεις των ιδιοκτητών. Μπήκαν από πίσω πόρτα στον κήπο και αφού παραβίασαν πόρτα ασφαλείας, εισήλθαν στο εσωτερικό. Έκαναν όλο το σπίτι άνω – κάτω, ψάχνοντας παντού. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο, ενώ προκάλεσαν και πολλές ζημιές σε αντικείμενα. Αφού βρήκαν κοσμήματα, χρυσαφικά, αντικείμενα αξίας, καθώς και χρηματικό ποσό, έφυγαν χωρίς κανένας να τους πάρει χαμπάρι.
Γύρω στις 9.00 το βράδυ που επέστρεψαν από την εκκλησία οι ιδιοκτήτες, βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη και ένα θέαμα που τους σόκαρε. Αμέσως δε, ειδοποίησαν το Α.Τ. Φιλιατρών και συγγενικά τους πρόσωπα.
Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Φιλιατρών, ενώ τους χώρους του σπιτιού ερεύνησαν άνδρες της Σήμανσης για αποτυπώματα και άλλα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Το νέο αυτό κρούσμα έχει προκαλέσει φόβο και ανησυχία στους κατοίκους, καθώς δεν είναι το πρώτο. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχε σημειωθεί ακόμη ένα, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί κι άλλα με πανομοιότυπο τρόπο, κάτι που, όπως εκτιμάται, «δείχνει» τη δράση σπείρας, που γνωρίζει καλά και παρακολουθεί τα υποψήφια θύματά της.