Την ώρα που οι κακοποιοί «αλωνίζουν», αστυνομικοί μετακινούνται στην Κόρινθο

Την ώρα που οι κακοποιοί «αλωνίζουν»,  αστυνομικοί μετακινούνται στην Κόρινθο

Έχουν φουντώσει για τα καλά στην Τριφυλία τα κρούσματα μικροεγκληματικότητας, με τους κακοποιούς να «αλωνίζουν» στην περιοχή και τις λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ασφάλεια των πολιτών.
Τα συμβάντα παραβιάσεων και κλοπών είναι σχεδόν καθημερινά και, πραγματικά, οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛΑΣ είναι αλλεπάλληλοι. Κι όμως, αυτή την εποχή που η περιοχή κατακλύζεται από αλλοδαπούς, πολλοί από τους οποίους είναι παράνομοι στη χώρα μας – χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει και να συνεπάγεται κιόλας ότι για όλα τα συμβάντα ευθύνονται αλλοδαποί –, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η μετακίνηση αστυνομικών υπαλλήλων, με όχημα της Αστυνομίας εννοείται, στην Κόρινθο, για τη φύλαξη του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών.
Δυστυχώς, παρά τις διαμαρτυρίες και τις σχετικές παραστάσεις της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων και τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι θα σταματούσαν οι μετακινήσεις αστυνομικών υπαλλήλων από τη Μεσσηνία και την Τριφυλία στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Αντίθετα, ακόμη και σήμερα μετακινούνται αστυνομικοί υπάλληλοι από την Τριφυλία στην Κόρινθο. Αυτό έχει ως συνέπεια να γίνεται ακόμη μικρότερος ο αριθμός των διαθέσιμων αστυνομικών! Έτσι, μένει σχεδόν αφύλακτη η περιοχή την οποία οι αστυνομικοί που μετακινούνται στην Κόρινθο έχουν ταχθεί να υπηρετούν ή, έστω, δεν μπορεί να γίνει η αστυνόμευση που απαιτείται, ιδίως αυτή την περίοδο με την έξαρση των κρουσμάτων, παρά τις φιλότιμες και αγωνιώδεις προσπάθειες των λίγων αστυνομικών υπαλλήλων.
Πότε, άραγε, το υπουργείο θα σταματήσει τις μετακινήσεις αστυνομικών από τη Μεσσηνία και την Τριφυλία στην Κόρινθο; Δεν αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι με το να μετακινούνται αστυνομικοί και να μειώνεται η δύναμη και επιχειρησιακή ετοιμότητα στην περιοχή, αποθρασύνονται οι κακοποιοί και ζουν μέσα στο φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια οι πολίτες;

Του Ηλία Γιαννόπουλου