Η οικονομική κρίση περιορίζει το φετινό Καλαματιανό Καρναβάλι (φωτογραφίες)

Η οικονομική κρίση περιορίζει το φετινό Καλαματιανό Καρναβάλι (φωτογραφίες)

Τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής αλλά και οι φίλοι του καρναβαλιού, είχαν άλλα σχέδια και όνειρα για το φετινό καρναβάλι, όμως οι υπάρχουσες συνθήκες όπως φαίνεται δεν θα του επιτρέψουν να ανοίξει πιο πολύ τα φτερά του από πέρυσι.
Στην πόλη, εδώ και μέρες είχε διαρρεύσει η είδηση ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι κινδύνευε να ακυρωθεί.
Οι απαντήσεις λοιπόν, αλλά και οι προτάσεις για το πώς θα γίνει φέτος, δόθηκαν χθες στην παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου της πόλης.
Εκεί στις 12 το μεσημέρι είχαν κληθεί τα γκρουπ για να κάνουν προτάσεις και έτσι να προκύψει το τελικό πρόγραμμα.
Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον από τους καρναβαλιστές, αφού μέχρι την Παρασκευή είχαν δηλώσει συμμετοχή 38 γκρουπ, ενώ πέρυσι έλαβαν μέρος συνολικά 43.
 Το ενδιαφέρον αυτό όμως, είναι αντιστρόφως ανάλογο με το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων- διαφημιζόμενων σε σχέση με πέρυσι, αφού παρά τις προσπάθειες που κάνει η Καρναβαλική Επιτροπή ,όπως ενημέρωσε δεν συνάντησε την ανταπόκριση που περίμενε.
Όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα που χρειάζονται για τη διοργάνωση του καρναβαλιού, είναι πάνω κάτω τα ίδια με πέρυσι. Ωστόσο, κάποιοι που παρείχαν υπηρεσίες με χαμηλότερο ή με μηδενικό κόστος, φέτος δεν διατίθενται να το κάνουν. Έτσι, υπάρχει αυτή η απόκλιση, που κάνει το καρναβάλι που όλοι διάβαζαν απαγορευτικό.
Έτσι εκ των πραγμάτων, έπρεπε να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα που είχε κυκλοφορήσει σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, καθώς το παλιό πρόγραμμα απαιτούσε περίπου  70.000 ευρώ, ενώ με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα υπολογίζεται από την Κ.Ε. να συγκεντρωθούν γύρω στις 35.000 ευρώ  μεταξύ των οποίων τα 20.000 ευρώ  θα δοθούν από το Δήμο Καλαμάτας.
Το ερώτημα που τέθηκε στους εκπροσώπους των γκρουπ ήταν αν θέλουν να συμπεριληφθεί το ποσό που δίνει ο Δήμος, ώστε να γίνει κάτι που να φθάσει τα δεδομένα του περσινού καρναβαλιού ή να μη γίνει χρήση των χρημάτων αυτών καθόλου και να γίνει μια εκδήλωση στην πλατεία.
Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των γκρουπ πήραν το λόγο και εξέφρασαν τις προτάσεις αλλά και τις παρατηρήσεις τους. Μεταξύ άλλων είπαν, ότι καρναβάλι χωρίς παρέλαση δεν είναι καρναβάλι, ενώ κάποιοι πρότειναν να προσφέρει ο κάθε καρναβαλιστής ένα ποσό συμμετοχής, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων.
Τελικά αφού ψήφισαν, κατέληξαν στο ότι θα δεχτούν τα χρήματα του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί μόνο μια παρέλαση και λιγότερες εκδηλώσεις.
Το επόμενο ραντεβού προγραμματίστηκε για το επόμενο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι στο ίδιο σημείο, με την ελπίδα πως τα τότε δεδομένα θα είναι καλύτερα.
Π.Μπ.