Ο Δημ. Σαμπαζιώτης ανακοίνωσε υποψηφιότητα για το Δήμο Μεσσήνης (φωτογραφίες)


Υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Δημ. Σαμπαζιώτης.

Ο κ. Σαμπαζιώτης γνωστοποίησε πως θα συγκροτήσει μια ισχυρή, όπως τη χαρακτήρισε, συμμαχία πολιτών και ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, προσώπων και όχι κομμάτων ή πολιτικών δυνάμεων , προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα πως ήλθε η ώρα για ρήξεις με το χθες, για μικρές και μεγάλες επαναστάσεις, ενώ δήλωσε πως η απόφασή του να είναι υποψήφιος, υπαγορεύτηκε από την φιλοδοξία να προσφέρει στον τόπο όπου γεννήθηκε, που αγαπά και οι πολίτες τον τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Ανάμεσα σε άλλα γνωστοποίησε πως δε θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα παρά μόνο αν εκλεγεί δήμαρχος βουλευτής.

Έδωσε τη δική του εξήγηση στα όσα είχαν ειπωθεί στο τραπέζι που παρατέθηκε την παραμονή των Φώτων στον Αντ. Σαμαρά, όπου ακούστηκε η φράση «η Μεσσήνη έχει δήμαρχο», λέγοντας πως σχετιζόταν με το ότι υπάρχει εκλεγμένος δήμαρχος μέχρι τις εκλογές, χωρίς όμως να αναφέρεται στο ποιος θα είναι μετά τις εκλογές.
Αναφορικά με τα χρίσματα, όταν ρωτήθηκε, απάντησε πως περιμένει να γίνουν πράξη οι επίσημες εξαγγελίες της ΝΔ, βάσει των οποίων θα απελευθερώσει τις παραταξιακές δυνάμεις και θα επιτρέψει την ελεύθερη έκφραση των πολιτών, διευκρινίζοντας πως η υποψηφιότητά του δεν έρχεται σε αντίθεση με το κόμμα που υπηρετεί και με το οποίο εκλέγεται βουλευτής.

Επίσης, προσπάθησε να απορρίψει το συσχετισμό της δικής του καθόδου στις εκλογές με αντάλλαγμα την υποστήριξη της «Χρυσής Αυγής» ως ανταπόδοση της ενέργειάς του να μην υπερψηφίσει την πρόταση άρσης της ασυλίας του Δημ. Κουκούτση από τη Βουλή.