Στις 30 Ιανουαρίου θα συνεχισθεί η δίκη για τη δολοφονία της 89χρονης στον Αετό

Στις 30 Ιανουαρίου θα συνεχισθεί η δίκη για τη δολοφονία της 89χρονης στον Αετό

Της Βίκυς Βετουλάκη

Για τις 30 Ιανουαρίου διεκόπη χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η δίκη του 24χρονου Αλβανού ο οποίος κατηγορείται ότι με δύο ομοεθνείς του λήστεψαν και σκότωσαν με αγριότητα και ιδιαίτερη σκληρότητα το Φεβρουάριο του 2008 μια 89χρονη στο χωριό Μοναστήρι Αετού.
Η διακοπή κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω ασθενείας ενός εκ των συνηγόρων, ενώ χθες στο δικαστήριο κοινοποιήθηκαν και τα αποτελέσματα αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού (DNA) που είχαν συλλεχθεί από την Αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος.

Αρνείται
Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ συνελήφθη μόλις φέτος το καλοκαίρι στην Αυστρία, μετά το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του.
Συνεργοί του θεωρούνται ένας 30χρονος που διαφεύγει της συλλήψεως και ένας άλλος ομοεθνής του, ο οποίος τότε ήταν 17 ετών και έχει καταδικασθεί σε 28 χρόνια κάθειρξης.
Οι δράστες είχαν μπει στο σπίτι της 89χρονης, την ακινητοποίησαν και τη χτύπησαν με βιαιότητα και σκληρότητα. Η άτυχη ηλικιωμένη πέθανε αβοήθητη, δεμένη, φιμωμένη και «θαμμένη» κάτω από σωρό ρούχων.

Αποτελέσματα DNA
Χθες, με την έναρξη της διαδικασίας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, τέθηκε θέμα διακοπής λόγω ασθενείας του δικηγόρου Πολιτικής Αγωγής, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης, Αντ. Κατσάς, ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των αποτυπωμάτων και του DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.
Όπως τόνισε, από αυτά δεν ταυτοποιείται η παρουσία του 24χρονου κατηγορουμένου στον τόπο του εγκλήματος, ενώ σημείωσε πως και από τη μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία δεν έχει προκύψει επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του. Κατέθεσε αίτημα, λοιπόν, αποφυλάκισής του μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, οπότε θα συνεχισθεί η δίκη, με την υποχρέωση να διαμένει σε συγκεκριμένο σπίτι στο Κοπανάκι και να παρουσιάζεται καθημερινά στην Αστυνομία.
Το αίτημα, όμως, απορρίφθηκε, μετά την πρόταση του εισαγγελέα Δημήτρη Σταύρου, καθώς, όπως ανέλυσε, υπάρχει νομικό κενό, αφού ο νομοθέτης προβλέπει κάτι τέτοιο μόνο σε περίπτωση ματαίωσης ή αναβολής της δίκης και όχι διακοπής της.