Έως τις 31 Μαρτίου τα έργα βελτίωσης της γέφυρας στο Λαγκούβαρδο

Έως τις 31 Μαρτίου τα έργα  βελτίωσης της γέφυρας στο Λαγκούβαρδο

Στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα «Βελτίωσης- συντήρησης της 15ης εθνικής οδού Φιλιατρά-Μάραθος-Ρωμανού (βελτίωση γέφυρας Λαγκούβαρδου), με προϋπολογισμό, κατά τη μελέτη, 480.000 ευρώ, μετά την απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για παράτασης της προθεσμίας που είχε δοθεί αρχικά έως τις 14 Νοεμβρίου και επεκτάθηκε έως τις 31 Δεκεμβρίου. 
Με βάση τη μελέτη του έργου, προβλέπονται για την αντικατάσταση του υπάρχοντος οχετού στο ρέμα Λαγκούβαρδος, με ταυτόχρονη βελτίωση της οδού στο αναγκαίο μήκος, τα εξής:
Χωματουργικά: Γενικές εκσκαφές και κατασκευή επιχώματος για τη βελτίωση της χάραξης της 15ης ε.ο. στο Λαγκούβαρδο.
Τεχνικά Έργα: Εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων για την κατασκευή του νέου κιβωτοειδούς οχετού, διαστάσεων 6 Χ 3 μ., συνολικού μήκους 29,80 μ., ο
εγκιβωτισμός της οδού με τοίχους αντιστήριξης και στις δύο οριογραμμές, για την κατά το δυνατό αποφυγή οχλήσεων, σε παρόδιες ιδιοκτησίες, μήκους 250 μ.
Οδοστρωσία: Προμήθεια και κατασκευή δύο στρώσεων οδοστρωσίας συνολικού πάχους 30 εκ., σε μήκος 260 μ. και η κατασκευή ερείσματος με κατάλληλα υλικά.
Ασφαλτόστρωση: Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης βάσης και κυκλοφορίας σε μήκος 260 μ. και πλάτους 8 μ. με χρήση κοινής ασφάλτου.
Σήμανση – Ασφάλεια: Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε μήκος περίπου 240 μ, σύμφωνα με τη μελέτη σήμανσης, τοποθέτηση πινακίδων επικίνδυνων θέσεων και
διαγράμμιση του οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας. 
Μέχρι στιγμής έχει εκτελεσθεί περίπου το 85% του συμβατικού αντικειμένου.
Οι λόγοι που οδήγησαν στη χορήγηση παράτασης είναι οι άσχημες καιρικές συνθήκες (έντονες βροχοπτώσεις) που επικράτησαν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο και εξακολουθούν να επικρατούν.
Δεν έγιναν εργασίες τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία, αλλά και με τους τοπικούς φορείς, ώστε να αποτραπεί η όχληση στους κατοίκους και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες της περιοχής. 
Τέλος, εργασίες όπως ασφαλτικά και οδοστρωσία δεν ενδείκνυται να κατασκευαστούν αυτή τη χρονική περίοδο (χειμώνας με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των βροχών).