Δυναμική η παρουσία της «Μυθικής Πελοποννήσου» στην Κωνσταντινούπολη

Δυναμική η παρουσία  της «Μυθικής Πελοποννήσου» στην Κωνσταντινούπολη

Η «Μυθική Πελοπόννησος» ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη μέσα από εικόνες και γεύσεις στη 19η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ, που ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα.
Σε έναν εντυπωσιακό χώρο 100 τ.μ., όπου κυριαρχούν οι ομορφιές της Πελοποννήσου, αλλά και μια μεγάλη ελιά που μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στο κέντρο του περιπτέρου, προβάλλεται σε εκατομμύρια Τούρκους, και όχι μόνο, η μοναδικότητα μιας επίσκεψης «ένα βήμα δίπλα».
Παράλληλα, στο περίπτερο της «Μυθικής Πελοποννήσου» πραγματοποιούνται προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις για τους συμμετέχοντες Πελοποννήσιους επιχειρηματίες.
Την πρώτη ημέρα το χώρο της τουριστικής προβολής της Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς, ο οποίος και συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνα Νικολάκου.
Η κα Νικολάκου μετέφερε τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, καθώς και την πρόσκλησή του ο κ. Τομπάς να επισκεφθεί την Πελοπόννησο.
Ο δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη για τα δώρα της, εκδήλωσε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Πελοπόννησο το αμέσως επόμενο διάστημα.
Τη δεύτερη ημέρα το περίπτερο της Πελοποννήσου επισκέφτηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Νίκος Μαθιουδάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του συνεχάρη την κα Νικολάκου και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για την αισθητική παρουσίαση του περιπτέρου, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος προσωπικά θεωρεί την Πελοπόννησο ως έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές.
Ο κ. Μαθιουδάκης πρότεινε στην κα Νικολάκου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, να παρουσιάσει τον προορισμό σε ειδική εκδήλωση στο Σιγμανόγλειο Πολιτιστικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη.
Η κα Νικολάκου ευχαρίστησε τον πρόξενο για την επίσκεψή του, αλλά και για την πρόσκλησή του, αναφέροντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το 2013 καταγράφηκαν εξαιρετικά σημαντικές αφίξεις πτήσεων στην Πελοπόννησο, κάτι το οποίο κατέδειξε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρωταθλητή στο σύνολο της Επικράτειας.
Να σημειωθεί πως η 19η ΕΜΙΤΤ είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.