Αιρετοί χωρίς περιουσιακή δήλωση στο Δήμο Καλαμάτας

Αιρετοί χωρίς περιουσιακή δήλωση στο Δήμο Καλαμάτας

Ένας στους τέσσερις αιρετούς άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχει αναρτήσει, ως όφειλε, τη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης στην ιστοσελίδα του Δήμου του!
Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας transparency.gr/diafanis-topiki-aftodioikisi μπορεί να πλοηγηθεί και να ενημερωθεί εύκολα για τα εισοδήματα, την ακίνητη περιουσία, τη μετοχική ή επιχειρηματική δραστηριότητα των αιρετών.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το νέο πρόγραμμα της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας που, υπό τον τίτλο «Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση», δημοσιοποίησε κατάλογο με τα πόθεν έσχες των δημάρχων και αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων της χώρας.
Ο… πειρασμός της παραπάνω είδησης ήταν φυσικά μεγάλος κι έτσι επισκεφτήκαμε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να δούμε τι γίνεται με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας. Από το ψάξιμο ανακαλύψαμε ότι υπάρχει μια δήλωση του δημάρχου Παν. Νίκα το 2011 για τα τρία προηγούμενα χρόνια και από εκεί και πέρα τίποτε άλλο. Όσο δε για τους πέντε από τους έξι αντιδημάρχους (λείπει μόνο το όνομα του Θ. Βασιλόπουλου), δε βρήκαμε καμία δήλωση από το 2011 και εντεύθεν.
Γενικότερα, από τους 714 εν ενεργεία εκλεγμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντοπίστηκαν τα πόθεν έσχες των -περίπου- 500, ενώ τρεις δήμαρχοι και ένας αντιδήμαρχος που τα έχουν δημοσιοποιήσει αρνήθηκαν να συμπεριληφθούν στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.
Σε περίπτωση που κάποιος δήμαρχος ή αντιδήμαρχος δεν έχει προβεί σε σχετική ανάρτηση ή έχει υποβάλει αντίρρηση χρήσης των στοιχείων του στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Διαφάνειας, ο αναγνώστης ενημερώνεται μέσω σχετικής ένδειξης. 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη