Επεισόδια με τσιγγάνους στα Δικαστήρια κατέληξαν σε καταδίωξη και τροχαίο (φωτογραφίες)

Επεισόδια με τσιγγάνους στα Δικαστήρια  κατέληξαν σε καταδίωξη και τροχαίο (φωτογραφίες)

Από θαύμα δεν τραυματίστηκε άνθρωπος χθες, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν με τσιγγάνους έξω από τα δικαστήρια, αλλά και στο τροχαίο ατύχημα στο Ασπρόχωμα, έπειτα από καταδίωξη τσιγγάνου που έφυγε σε έξαλλη κατάσταση, προφανώς υπό την επήρεια ουσιών.
Καθώς χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάζονταν πολλές υποθέσεις με κατηγορούμενους τσιγγάνους, από νωρίς εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου υπήρχαν δεκάδες τσιγγάνοι.
 
Καταδίωξη
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ακούστηκαν έντονες φωνές και καυγάς από τσιγγάνους. Μάλιστα, κάποιοι ήρθαν σε συμπλοκή μεταξύ τους και επενέβησαν αστυνομικοί που βρίσκονταν στις δικαστικές αίθουσες.
Προς στιγμήν τα πράγματα ηρέμησαν, όμως σύντομα, άρχισαν να ακούγονται και πάλι φωνές. Ένας τσιγγάνος, έχοντας εμφάνιση που παρέπεμπε σε άνθρωπο υπό την επήρεια ουσιών, διαπληκτίσθηκε έντονα με τους ιδιοκτήτες του περιπτέρου στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και  Ψαρών. Στη συνέχεια, επιβιβάσθηκε σε ένα σκούρο αυτοκίνητο και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, ανάμεσα σε δεκάδες άτομα, εμβόλισε το αυτοκίνητο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Ακολούθως κατευθύνθηκε ανάποδα προς την οδό Ψαρών και έστριψε στην οδό Δημοσθένους.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τον καταδίωξαν. Τελικά, ο τσιγγάνος, στην προσπάθεια του να αποφύγει τους αστυνομικούς στην περιοχή του Ασπροχώματος, στον «κόμβο Ζαφείρη», χτύπησε πάνω σε φορτηγό. Αμέσως κατέβηκε και άρχισε να τρέχει για να αποφύγει τη σύλληψη. Προσπάθησε να μπει στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρει, και εν συνεχεία πήδηξε μάντρα διπλανού σπιτιού, όπου και συνελήφθη από τους άνδρες της ΔΙΑΣ. 

Της Βίκυς Βετουλάκη