«Μπαμ – μπουμ» για δύο νυχτερινά κέντρα της Καλαμάτας ετοίμαζε ο 52χρονος ισοβίτης

«Μπαμ – μπουμ» για δύο νυχτερινά κέντρα της Καλαμάτας ετοίμαζε ο 52χρονος ισοβίτης

Στον αέρα ετοιμαζόταν να τινάξει δύο νυχτερινά μαγαζιά της Καλαμάτας ο 52χρονος ισοβίτης από τις φυλακές Κερκύρας, οι ιδιοκτήτες των οποίων αρνούνταν να υποκύψουν στους εκβιασμούς να του δίνουν νυχτοκάματο, γι’ αυτό και ζητούσε από τον Αλβανό «Νίκο» που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού να του βρει «μπαμ – μπουμ».
Αυτό έχει κάνει την Αστυνομία να ερευνά, αν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου και της Νένας Χρονοπούλου στην πλατεία 23ης Μαρτίου, το Νοέμβριο του 2013.
Επίσης, από τις συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής φαίνεται πως ο 52χρονος ήθελε να οργανώσει πιθανότατα κάποια ληστεία με λεία 700.000 ευρώ.
Τόσο χθες, όσο και σήμερα, συνεχίζονται οι απολογίες των 8 συλληφθέντων. Σχεδόν μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών πρώτων. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 23χρονος από τον Αντικάλαμο και ο 27χρονος από την Καλαμάτα που κατοικεί στην Αθήνα. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε 29χρονος από την Καλαμάτα, ο οποίος κατηγορείται για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση.
Χθες μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι απολογίες του 48χρονου από την Αθήνα, του 35χρονου από την Καλαμάτα και του 25χρονου από την Εύα.
Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν ο 31χρονος «εισπράκτορας», που είναι και βασικός κατηγορούμενος, και ο 35χρονος από την Αθήνα.

Έψαχναν «μπαμ – μπουμ»
Η δράση, όπως φαίνεται, δεν περιοριζόταν μόνο στους εκβιασμούς, σύμφωνα και με τις συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικοί του 52χρονου έγκλειστου των φυλακών στην Κέρκυρα, στις 6 Μαρτίου, με τον Αλβανό «Νίκο», που έχει καταδικασθεί για τη δολοφονία του Φελίμ Μεσάι και επίσης είναι έγκλειστος στις φυλακές.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχουν ο 52χρονος ενημερώνει τον «Νίκο» ότι άρχισε πάλι να εκβιάζει καταστηματάρχες στην Καλαμάτα και τους έχει δώσει ένα μήνα διορία. Τον ρωτάει, λοιπόν, αν γνωρίζει κάποιον στην περίπτωση που χρειασθεί να κάψει κάποιο μαγαζί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όχι για να κάνει τίποτα σοβαρό, απλώς να βάλει μια φωτιά». Ο «Νίκο» του απαντά ότι άνετα μπορεί να βρεθεί τέτοιος άνθρωπος.
Την επόμενη ημέρα, σε νέα τους επικοινωνία, ο 52χρονος ζητά κι άλλα πράγματα από το «Νίκο»: «Πράγματα που κάνουν μπαμ – μπουμ, όχι απλά, να κάνουν μεγάλη ζημιά, σε μασούρια». Ο Αλβανός κρατούμενος του απαντά ότι θα του βρει.
Στις 14 Μαρτίου, ο 52χρονος, σε επικοινωνία με τον 31χρονο εισπράκτορα, τον ρωτά αν μπορούν να βρουν εκρηκτικά «όχι με χρονόμετρα, αλλά με σκέτο καλώδιο», καθώς θέλει να κάνει κακό σε κατάστημα του οποίου ο ιδιοκτήτης δε συμμορφώνεται.
Ξημερώματα στις 16 Μαρτίου ο 52χρονος επικοινώνησε εκ νέου με τον «Νίκο» και τον ρώτησε αν γνωρίζει κάποιον να πάει να «βάλει μπαμ – μπουμ». Ο «Νίκο» τού δίνει τον αριθμό τηλεφώνου ενός «Ορέστη», τον οποίο ο 52χρονος δίνει στον 31χρονο «εισπράκτορα» και του ζητά να του τηλεφωνήσει εκ μέρους του «Νίκο». Να πάνε μαζί να του δείξει κάποια καταστήματα που αποφεύγουν να δώσουν τα χρήματα της προστασίας και να του πει: «Εκεί και εκεί και εκεί, τελείωσε» εννοώντας προφανώς να τα ανατινάξει.
Μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος που οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής επέσπευσαν τις συλλήψεις των δραστών, προκειμένου να προλάβουν τέτοιες ενέργειες κατά καταστημάτων.

Και ληστεία
Την ίδια ημέρα, μιλώντας ο 52χρονος με τον 31χρονο «εισπράκτορα» τον ρωτάει αν επικοινώνησε με τον 48χρονο από την Αθήνα, διότι θέλει να κάνουν μια μεγάλη δουλειά, αξίας 700.000 ευρώ, στην οποία ο 31χρονος δε θα φαινόταν, αλλά θα έπαιρνε κανονικά μερίδιο. Γι’ αυτό του ζήτησε να του εξασφαλίσει ένα σπίτι για 1-2 ημέρες και αργότερα τον ρώτησε αν έχει κάποιο καλό άτομο από τη δουλειά που έκανε παλιά, αναφορά που οι αστυνομικοί συνδέουν με τη ληστεία που είχε κάνει παλαιότερα ο 31χρονος. Αυτός, όμως, του απάντησε ότι έχει σταματήσει από αυτά και δεν ξέρει κάποιον.
Επίσης, η Αστυνομία διερευνά αν υπάρχει σχέση των συλληφθέντων με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου τα ξημερώματα στις 21 Νοεμβρίου 2013, όπου η έκρηξη σημειώθηκε με τη χρήση βραδύκαυστου φυτιλιού και προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

της Βίκυς Βετουλάκη