Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι για το σκουπιδοεργοστάσιο ζητά ο Σύλλογος Κωνσταντιναίων

Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι  για το σκουπιδοεργοστάσιο ζητά ο Σύλλογος Κωνσταντιναίων

Δύο κρίσιμα ερωτήματα θέτει με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κωνσταντιναίων προς όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας. Τα ερωτήματα αυτά σχετίζονται με το καυτό πρόβλημα που υπάρχει τη συγκεκριμένη περίοδο στον εν λόγω Δήμο και αφορά στην κατασκευή της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη.
Ο Σύλλογος ζητά από «όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους επικεφαλής των συνδυασμών, οι οποίοι πρόκειται να διεκδικήσουν την ψήφο των συνδημοτών μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές- για την ανάληψη της “τύχης” του Δήμου Οιχαλίας- να λάβουν υπεύθυνα, ξεκάθαρα και επώνυμα θέση στα ακόλουθα απλά ερωτήματα: Τάσσονται υπέρ ή κατά της δημιουργίας σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη και ποια θα είναι η αντίδρασή τους, καθώς και οι ενέργειές τους με την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής για την αποτροπή της κατασκευής τέτοιας ρυπογόνας και καταστροφικής για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, μονάδας».   
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, «σήμερα κατά γενική ομολογία και παραδοχή τo βασικότερο πρόβλημα του Δήμου Οιχαλίας και της ευρύτερης περιοχής είναι η μεθοδευόμενη κατασκευή σκουπιδοεργοστασίου στη θέση “Όνι”, πλησίον της Καλλιρρόης. Η κατασκευή τέτοιου εργοστασίου θα δημιουργήσει τα χιλιοειπωμένα και σε όλους μας γνωστά προβλήματα, θα ανακόψει κάθε είδους επένδυση και ανάπτυξη παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς κάποιων “ειδημόνων”.
Το πρόβλημα αυτό θα επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο τη σημερινή, αλλά και τις επόμενες γενιές των κατοίκων της περιοχής μας, και ως Πολιτιστικός Σύλλογος θεωρούμε χρέος μας να λάβουμε θέση για το συγκεκριμένο πρόβλημα».