Στη μάχη για το Δήμο Καλαμάτας η «Αλλαγή» και επίσημα από αύριο

Στη μάχη για το Δήμο Καλαμάτας η «Αλλαγή» και επίσημα από αύριο

Ανακοινώνονται και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Κοντά στους πατατοπαραγωγούς της περιοχής Μπουρνιά βρέθηκε, χθες το πρωί, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού του.
Οι πατατοπαραγωγοί της περιοχής εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις τιμές της πατάτας, που κυμαίνονται από 40 έως 42 λεπτά το κιλό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τα καλλιεργητικά τους έξοδα και, ως εκ τούτου, να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα οι οικογένειές τους.
Στο μεταξύ, από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» ανακοινώθηκε ότι αύριο Μ. Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ρεξ, θα ανακοινωθεί το ξεκίνημα της προεκλογικής εκστρατείας και θα παρουσιαστούν υποψήφιοι του συνδυασμού.
Στην εκδήλωση αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμη ένας απολογισμός δράσης της παράταξης την προηγούμενη τετραετία, αλλά και κάποιοι βασικοί στόχοι του προγράμματος.
Ακόμα μια φορά ο κ. Μπρεδήμας αψηφά το όποιο κόστος της προεκλογικής προσπάθειας και μπαίνει μπροστά για να σώσει την τιμή μιας παράταξης η οποία στο παρελθόν κυριαρχούσε στο Δήμο Καλαμάτας.
Παρά το γεγονός ότι τάχθηκε υπέρ της όποιας ανανέωσης στο όνομα του επικεφαλής, βάζοντας τα προσωπικά του συμφέροντα στην άκρη, η παράταξη και ο πολιτικός χώρος που την εκφράζει δεν κατάφεραν να βρουν κοινό παρονομαστή στις όποιες επαφές έκαναν. Έτσι, ο κ. Μπρεδήμας αναλαμβάνει για μία ακόμη φορά να μπει μπροστά και να δώσει τη μάχη για το Δήμο Καλαμάτας.
Και κάτι τελευταίο: Σε μία από τις τελευταίες του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, ζήτησε συστράτευση και πανστρατιά των στελεχών του.
Να δούμε πόσοι θα πάρουν το μήνυμα στην Καλαμάτα, γιατί ήδη από τη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής άρχισαν παρατράγουδα.