20 νέοι υποψήφιοι από τον Μιχάλη Αντωνόπουλο

20 νέοι υποψήφιοι από τον Μιχάλη Αντωνόπουλο

Νέες καταγγελίες για υποκλοπή υποψηφίων από Νίκα και Μάκαρη  
Με νέες καταγγελίες για υποκλοπή υποψηφίων από τους συνδυασμούς του Παν. Νίκα και του Μαν. Μάκαρη συνόδευσε χθες την παρουσίαση νέων υποψηφίων ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μ. Αντωνόπουλος.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δύο από τους υποψήφιους συμβούλους του «πήγαν» έπειτα από πιέσεις στους συνδυασμούς των υποψηφίων δημάρχων και ο ένας από αυτούς ανακοινώθηκε χθες (προχθές) ως υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Μάκαρη.   
Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χθες, ο κ. Αντωνόπουλος καυτηρίασε το γεγονός, ενώ μίλησε για έλλειμμα διαχείρισης του Δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, γίνεται ευρύτερα γνωστό».
Όπως διευκρίνισε, «οργασμός έργων, μικροεπεμβάσεων, χωρίς μελέτες και με σπατάλη χρημάτων για να καλύψουμε το κενό της τετραετίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατασκευάζονται σε κεντρικές οδούς “μονόπλευρα” πεζοδρόμια, χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη απορροής ομβρίων, όπως χαρακτηριστικά γίνεται στο Ασπρόχωμα και στη Φαρών. Έχει γίνει προεκλογική στάση είσπραξης οφειλών που μαζί με τα προηγούμενα χρέη, τις προεκλογικές υποσχέσεις και άλλα, οδηγεί το Δήμο σε υπέρμετρο δανεισμό και πιθανή χρεοκοπία. Από πολιτική άποψη, ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος δηλώνει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, διαφαίνεται η στήριξη και η εμπλοκή  κομματικού  μηχανισμού. Τα χαράτσια που επιβάλλει ο Δήμος αυξάνονται καθημερινά και ενώ θα μπορούσε να καταργήσει το πολιτιστικό τέλος στο νερό, συνεχίζει να το εισπράττει χωρίς να στηρίζει στην ουσία τον πολιτισμό με τη συμμετοχή και των ασθενέστερων οικονομικά δημοτών.
Από την άλλη, έχουμε το πολιτικό δίδυμο των κυρίων Μάκαρη και Βουδούρη που εκπροσωπούν τη «λαϊκίζουσα» αριστερά και όχι συνεκτικούς αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς α΄ και β΄ βαθμού, με λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Δυστυχώς, καταφεύγουν σε παλαιοκομματικές μεθόδους άλωσης της εξουσίας και πολιτικές κινήσεις εντυπωσιασμού, που δε συμβάλλουν και δε δημιουργούν προϋποθέσεις αυτοδύναμης αυτοδιοικητικής πρότασης.
Το όραμά μας για τη θεσμοθετημένη ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση στοχεύει στις απαιτήσεις που θέτουν οι σύγχρονες πόλεις και οι ανάγκες των δημοτών στη μεταμνημονιακή περίοδο που θα διανύσουμε.  Ανανεώνουμε την ελπίδα και εγκαθιστούμε νέα πρότυπα για την πόλη και το Δήμο, στοχεύοντας την επόμενη σημαντική δεκαετία του 2021.
Το όραμά μας για την αυτοδιοίκηση έχει μέτρο και προτείνει βιώσιμες λύσεις χωρίς να χρεώνουμε τις επόμενες γενεές. Αν συνεχίσουμε με τα ίδια και τους ίδιους, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Θα πάνε χαμένες οι θυσίες των δημοτών και η πόλη μας θα γίνει μια φτωχούπολη, που θα περιμένει τις λευκές νύχτες και κάποιο καρναβάλι για να ανασάνει οικονομικά. Από τη μία, συνάπτουμε δάνεια και, από την άλλη, γινόμαστε επαίτες του ΔΝΤ για να κάνουμε έργα βιτρίνας και νέα δημαρχεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Με το όραμά μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενεργοποιούμε νέα στελέχη χωρίς κομματικούς προσανατολισμούς και προσωπικά οφέλη. Οικοδομούμε μαζί με τους πολίτες του Δήμου μια νέα δημιουργική και ειλικρινή σχέση ανταλλαγής προτάσεων και θέσεων για το μέλλον του τόπου μας. Η αποκλειστική συνέπεια και ειλικρίνεια, από τη μια, και η εμπιστοσύνη, από την άλλη, μπορεί να φέρουν το δημότη μπροστά και να δώσουν λύσεις και ελπίδα για το αύριο».
 
Οι νέοι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που ανακοίνωσε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος είναι οι:
Αλέξανδρος Αθανασέας, ιδιωτικός υπάλληλος,
Παναγιώτης Βρυώνης, επιχειρηματίας, εξαγωγέας,
Δημήτριος Γαλίτης, ελαιοχρωματιστής,
Ανδρέας Γιαννακόπουλος, νοσηλευτής,
Νικολίτσα Γιάνναρη, πρώην εργαζόμενη στην καθαριότητα,
Παναγιώτης Δρούγας, αγρότης,
Αφροδίτη Ζαχαροπούλου, ελεύθερη επαγγελματίας,
Δημήτριος Κότσης, δασοπυροσβέστης,
Νικόλαος Λαμπρινούδης, οικονομολόγος, λογιστής,
Σταυρούλα Β. Μάλαμα, απόφοιτη ΤΕΙ Πατρών, Τμήμα Λογιστικής,
Σταυρούλα Ι. Μάλαμα, απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων/Τομέας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας,
Βασίλειος Μάστορας, ταξίαρχος ε.α. Στρατού Ξηράς,
Κυριακή (Κίρκη) Νταμίκη, τεχνολόγος γεωπόνος ΤΕΙ Καλαμάτας Θ.Ε.Κ.Α/ μουσικός-τραγουδίστρια,
Σταυρούλα Πανταζή, φοιτήτρια στο ΟΠΑ/Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών,
Γεώργιος Πετρόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας,
Νικόλαος Σέργης, απόστρατος Π.Α.,
Ευάγγελος Στυλιανόπουλος, οικοδόμος,
Αθανάσιος Χανδρινός, αυτοκινητιστής
και Νικόλαος Χρυσικόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός. 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας