«Αντίο με νίκη» σε άδειες κερκίδες είπε η Καλαμάτα (φωτογραφίες)


Με νίκη έκλεισε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ομάδα της Καλαμάτας, επικρατώντας με σκορ 2-0 του υποβιβασμένου και αδύναμου Παναυπλιακού στο χθεσινό ματς της 29ης αγωνιστικής. Βεβαίως, η ιδιαιτερότητα της χθεσινής αναμέτρησης είχε να κάνει με την απουσία του κόσμου από το Δημοτικό Στάδιο, κάτι που ήρθε απόλυτα λογικά, μιας και η Μαύρη Θύελλα απογοήτευσε και πάλι φέτος τους φίλους της, χάνοντας το στόχο της ανόδου στη Β΄ Εθνική. Λιγότεροι από 200 ήταν οι θεατές που βρέθηκαν στο στάδιο, παρακολουθώντας την προσπάθεια των  ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας να ολοκληρώσουν νικηφόρα τα παιχνίδια εντός της Μεσσηνίας. Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι ήταν νωθρό, δεν είχε ουσιαστικό κίνητρο και πολλές φορές ο λιγοστός κόσμος έβρισκε άλλα πράγματα ν’ ασχοληθεί, όπως για παράδειγμα τις ερωτήσεις για την έκβαση στον αγώνα του Παμίσου με τη Σπάρτη ή ακόμη και αυτών που διεξάγονταν την ίδια ώρα στα υπόλοιπα γήπεδα του ομίλου.
Η Θύελλα ήταν βεβαίως καλύτερη από τον αδύναμο σύλλογο του Ναυπλίου, έχοντας την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, χωρίς όμως να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Η μεγάλη διαφορά ήρθε από τις ατομικές προσπάθειες του Αντώνη Κωνσταντόπουλου και την έμφασή του στο γκολ στις στημένες φάσεις, καθώς ο έμπειρος αμυντικός ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα τόσο στο τέλος του πρώτου μέρους, όσο και στο πρώτο λεπτό του δευτέρου, διαμορφώνοντας το 2-0.
Πέρα από την παρουσία του αριστεροπόδαρου αμυντικού, σημείο αναφοράς αποτέλεσε η πρώτη συμμετοχή τη φετινή αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα της Καλαμάτας, των Κωνσταντακόπουλου, Βασιλόπουλου και Κακαλή, που πήραν χρόνο συμμετοχής στην επανάληψη ή ακόμη και του Σοφού που πήρε φανέλα βασικού. Η έλλειψη άγχους και ουσιαστικού κινήτρου, σε συνδυασμό με τις πολλές απουσίες, έδωσαν την «πάσα» στον Μίλτο Γκόφα, ο οποίος και την εκμεταλλεύτηκε δίνοντας χρόνο στους νεαρούς αυτούς ποδοσφαιριστές.
 
Το φιλμ της αναμέτρησης
Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 13΄ για την Καλαμάτα, όταν από σέντρα σουτ του Ηλιόπουλου, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε στη συνέχεια στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπαϊράμη για να καταλήξει κόρνερ, ενώ στο 26΄ εξαιρετική ατομική προσπάθεια του ορεξάτου Βασίλη Αθανασόπουλου, ο Γκολέμης πρόλαβε και έδιωξε με αυτοθυσία σε κόρνερ. Η Καλαμάτα ευτύχησε να προηγηθεί σ’ ένα κομβικό σημείο, στο 44΄, όταν από κόρνερ του Καραχάλιου, ο πάντα προωθημένος σε τέτοιες φάσεις Κωνσταντόπουλος, πήδηξε ψηλότερα από τους αμυντικούς και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0, ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη. Αυτός έκλεισε με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 46΄ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή από κόρνερ του Καραχάλιου και γκολ του Κωνσταντόπουλου, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Μοναδικό αξιοσημείωτο στοιχείο ανάμεσα στη μετριότητα της υπόλοιπης διάρκειας του ημιχρόνου, αποτέλεσε το φάουλ του Λιόλιου στο 65΄, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπαϊράμι.  
 
 
«Να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι και το λόγο τον έχει στη συνέχεια η διοίκηση» 
Χωρίς όρεξη για  πολλές κουβέντες όσοι παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι, με τον τεχνικό του Συλλόγου του Ναυπλίου Νίκο Χορμή, να στέκεται κυρίως στη λανθασμένη προσωπική του εκτίμηση γύρω από τον πρωταθλητή του ομίλου, που θεωρούσε ότι θα είναι η Καλαμάτα… «Πίστευα ότι η Καλαμάτα θα κόψει το νήμα, θεωρώντας ότι είχε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν ξέρω τι έγινε στη συνέχεια και η Ερμιόνη την προσπέρασε, όμως μπορώ να πω πως είναι μεγάλο σωματείο με δυναμική και προοπτική. Όσον αφορά το σημερινό ματς, αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, ειδικότερα θέλω να σταθώ στους παίκτες μου, που καταβάλουν μεγάλο προσπάθεια. Δυστυχώς και σήμερα πληρώσαμε το πρόβλημα στις στημένες φάσεις».
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας Μίλτος Γκόφας επισήμανε… «Παλέψαμε κόντρα σε μια ομάδα που μολονότι υποβιβασμένη, παρουσιάστηκε και έδειξε πραγματική ομάδα. Για μας στόχος ήταν να καθαρίσουμε το ματς νωρίς και να χρησιμοποιήσουμε κάποια παιδιά, όπως ο Κουντάνης, ο Κωνσταντακόπουλος, ο Βασιλόπουλος και ο Κακαλής. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε το ίδιο και στο τελευταίο παιχνίδι και να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι. Στη συνέχεια ο λόγος θα περάσει στη διοίκηση, που θα διαμορφώσει τις συνθήκες για την επόμενη μέρα. Πρέπει να πω ότι και εγώ πίστεψα κάποια στιγμή πως θα τερματίσουμε πρώτοι, όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και ρόλο σ’ αυτό έπαιξαν πολλοί παράγοντες».
Κλείνοντας εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του Παναυπλιακού ο Ηλίας Γκολέμης είπε… «Σήμερα κερδίσαμε εμπειρίες από το παιχνίδι. Να πω και εγώ ότι η Καλαμάτα δεν αξίζει να παίζει σ’ αυτές τις κατηγορίες», ενώ από την πλευρά του ο νεαρός μέσος Βασίλης Κακαλής, που αγωνίστηκε πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, τόνισε: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε από το σημερινό ματς, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να διεκδικήσουμε και στο τελευταίο παιχνίδι τους τρεις βαθμούς».

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-4ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα χθεσινά αποτελέσματα
Κόρινθος – ΠΦΟ Πανόπουλου 3-1
ΠΑΟ Βάρδας – Εθνικός Σαγέικων 1-0
Άρης Αιτωλικού – Ατρόμητος Αχαΐας 0-5
Καλαμάτα – Πανναυπλιακός 2-0 
Παναργειακός – Παναρκαδικός 1-1
Α.Ε. Ερμιονίδας – Α.Ε. Μεσολογγίου 3-2
Αχαϊκή – Μεσσηνιακός 4-0
Α.Ε. Καραϊσκάκης – Δόξα Ν. Μανωλάδας 2-0
 
Η Βαθμολογία
1    Ερμιονίδας ΑΕ 54-20   71
————————-
2    Παναργειακός 46-24   62
3    Καλαμάτα 47-20   58
4    Καραϊσκάκης ΑΕ    40-28   56
5    Δόξα Ν. Μανωλάδας    36-30   49
6    Αχαϊκή   34-25   46
7    Παναρκαδικός 30-22   45
8    Κόρινθος 35-23   44
——————————
9    Παμβουπρασιακός  25-22   43
10  Ατρόμητος Αχαΐας  41-29   42
11  Μεσολογγίου ΑΕ    41-36   39
12  Μεσσηνιακός  34-40   36
13  Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας     22-45   21
14  ΠΦΟ Πανοπούλου  17-65   14
15  Άρης Αιτωλικού    17-53   13
16  Εθνικός Σαγέικων  16-53   13
 
H επόμενη και τελευταία αγωνιστική
Τετάρτη, 21/5

Παμβουπρασιακός-Κόρινθος
ΠΦΟ Πανοπούλου-Άρης Αιτωλικού
Εθνικός Σαγέικων- Καλαμάτα
Ατρόμητος Αχαΐας-Παναργειακός
Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας-Ερμιονίδας ΑΕ
Παναρκαδικός-Αχαϊκή
Μεσολογγίου ΑΕ-Καραϊσκάκης ΑΕ
Μεσσηνιακός-Δόξα Ν. Μανωλάδας
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου