Δριμύ κατηγορώ Τσώνη κατά Στ. Αναστασόπουλου


Αφιερώνοντας ένα σημαντικό μέρος της ομιλίας του στην κριτική για το έργο της νυν Δημοτικής Αρχής, πραγματοποίησε χθες βράδυ στη Μεσσήνη την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Τσώνης, με το συνδυασμό «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης».
Ο κ. Τσώνης κάλεσε τους δημότες Μεσσήνης να οραματισθούν μαζί τις δυνατότητες ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου και πρόσθεσε: «Να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε μαζί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Να γίνει ο Δήμος μας “τόπος να ζεις”, για μας και τα παιδιά μας. Να μπορέσουν οι συμπατριώτες μας που άφησαν τα χωριά τους, να ξαναγυρίσουν στον αγαπημένο τους τόπο και να τον αξιοποιήσουν».
 
Ανθρώπινο κεφάλαιο
Ο κ. Τσώνης τόνισε πως, αν εκλεγεί, θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα στο ανθρώπινο κεφάλαιο, ενώ λίγο αργότερα υπογράμμισε: «Ως προς το στόχο της ανάπτυξης του τόπου μας, αυτή θα την πετύχουμε κινούμενοι σε δύο κατευθύνσεις: προς τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό – πολιτισμό.
O Δήμος Μεσσήνης αποτελείται από κοινότητες εύφορες και προνομιούχες. Αυτά είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής με ανταγωνιστικά γεωργικά, κτηνοτροφικά και μελισσοτροφικά προϊόντα. Επιδίωξή μας είναι να συνεισφέρουμε αποφασιστικά με τις ενέργειές μας στη διευκόλυνση των καλλιεργειών και στην προώθηση των προϊόντων, με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
Θα μπούμε μπροστάρηδες σ’ έναν αγώνα για την πιστοποίηση, προβολή και επιθετική στρατηγική προώθησης των εξαίρετων προϊόντων της περιοχής μας.
Προκειμένου να είμαστε ως Δημοτική Αρχή χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στον αγροτικό κόσμο του Δήμου Μεσσήνης, θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα τη στελέχωση του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Μεσσήνης.
Ο άλλος τομέας στόχευσή μας θα είναι η τουριστική ανάπτυξη.
Πρέπει να στοχεύσουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας, αξιοποιώντας την καταγάλανη θάλασσα με τις πανέμορφες ακτές μας και τα αξιοθέατα, τα οποία θα πρέπει να συνδυάσουμε με τις ημιορεινές περιοχές μας και τα εξαίρετα αγροτικά προϊόντα μας, και να αναπτύξουμε τον αγροτουρισμό».
 
Ολομέτωπη επίθεση
Ο κ. Τσώνης αναφέρθηκε χωριστά σε κάθε δημοτική ενότητα, ενώ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι σκοπός του είναι  η σύνδεσή της Αρχαίας Μεσσήνης με την πόλη της Μεσσήνης και τις παραλίες, για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να προωθηθεί η τουριστική ανάπτυξη.
«Την προσέλκυση επισκεπτών θα την πετύχουμε με οργανωμένες προσπάθειες και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται μέσα από συνεργασία του Δήμου και Συλλόγων που έχουν αναφορά στο Δήμο Μεσσήνης και εδρεύουν στην Αθήνα, στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, καθώς και με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, της τέχνης και των γραμμάτων, που κατάγονται από τη Μεσσήνη και τις άλλες περιοχές του Δήμου.
Οι άνθρωποι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό μας είναι γνωστοί σε όλους σας. Γνωρίζετε την αξία τους και τις ικανότητές τους. Να ξέρετε ότι γνωρίζουν καλά τα προβλήματα του τόπου μας, τα προβλήματά σας. Να είστε βέβαιοι   ότι θα αγωνιστούν για τη λύση των προβλημάτων αυτών» πρόσθεσε.
Τέλος, αυστηρή κριτική έκανε στο δήμαρχο Μεσσήνης και συνυποψήφιό του, Στάθη Αναστασόπουλο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Αναστασόπουλος, έχοντας υιοθετήσει παλαιοκομματικού τύπου μεθόδους και φτηνά τεχνάσματα, χρησιμοποιώντας ακόμα και ρουσφετολογικές μεθόδους, επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των συνδημοτών μας. Κάνει μια προσπάθεια σχεδιασμένη και μεθοδευμένη από τότε που ήλθε στη Μεσσήνη, με σκοπό την επανεκλογή του. Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται, με εκτέλεση ρουσφετολογικών έργων, όπως διανοίξεις δρόμων, τσιμεντοστρώσεις και παροχές ύδρευσης χωρίς υδρόμετρα. Είναι τα μικρά προεκλογικά έργα, που με τόνους τσιμέντου επιχειρεί ο κ. Αναστασόπουλος να χτίσει την επανεκλογή του».