Εξελίξεις στο Δήμο Καλαμάτας: Παραιτήθηκε ο Β. Δικαιουλάκος, επανακαταμέτρηση ζητά ο Π. Βασιλόπουλος

Εξελίξεις στο Δήμο Καλαμάτας: Παραιτήθηκε ο Β. Δικαιουλάκος, επανακαταμέτρηση ζητά ο Π. Βασιλόπουλος

Οι αποχωρήσεις τριών δημοτικών συμβούλων από την παράταξη της σημερινής μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο προκάλεσαν τις δικές τους πολιτικές εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου.
Τελικά, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα της κάλπης, η απόφασή τους δικαίωσε μόνον έναν από τους τρεις, τον Δ. Φαββατά, ο οποίος επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Μανώλη Μάκαρη «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες».
Μάλιστα, ήταν και ο πρώτος από τους τρεις που έγκαιρα παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος.
Μετά το αποτέλεσμα τη 18ης Μαΐου ήταν η σειρά του Βασίλη Δικαιουλάκου να δηλώσει την παραίτησή του. Αυτή υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα και στη σχετική απόφασή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημειώνει: «Αποδεχόμαστε την παραίτηση του κ. Δικαιουλάκου Βασιλείου του Ηλία, από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας».
Τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και στη δημοτική παράταξη του Θόδωρου Μπρεδήμα θα καταλάβει ο Δημήτρης Νινιός, που καλείται από το δήμαρχο για να δώσει ενώπιόν του τον προβλεπόμενο όρκο.
Μένει πλέον για να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο Κ. Ανδρεάκος, ο οποίος επίσης προσχώρησε στο συνδυασμό του κ. Νίκα, αλλά δεν εξελέγη.
Από την άλλη πλευρά, την επανακαταμέτρηση των σταυρών σε όλο το Δήμο Καλαμάτας ζήτησε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, αφού, όπως υποστηρίζει, «υφίστανται ενδείξεις περί λανθασμένης καταχωρήσεως των σταυρών προτιμήσεως, δοθέντος ότι υπήρχε συνυποψήφιος με το ίδιο ακριβώς επώνυμο».
Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έχει γίνει, έρχεται πρώτος επιλαχών με 737 ψήφους, με 66 ψήφους διαφορά από τον τελευταίο που εκλέγεται, ο οποίος είναι ο Ηλίας Γυφτέας.
Ο συνυποψήφιός του με το ίδιο επώνυμο είναι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος, που ήρθε τρίτος στη Δημοτική Περιφέρεια Καλαμάτας, με 1.744 ψήφους.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη