Μάχη μέχρις εσχάτων με πρωτιά Τατούλη δίνει εταιρεία δημοσκοπήσεων για την Πελοπόννησο

Μάχη μέχρις εσχάτων  με πρωτιά Τατούλη  δίνει εταιρεία δημοσκοπήσεων για την Πελοπόννησο

ΔΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
 
Μάχη μέχρις εσχάτων με πρωτιά Τατούλη
 
Προεκλογικός οργασμός επικρατεί στους περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς όλης της χώρας τρεις ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η αναμέτρηση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό σε σχέση με το 2010. Νέες υποψηφιότητες, όπως αυτή του κ. Δέδε, η κάθοδος Βουδούρη με το ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του Γ. Μανώλη, αποτελούν καινούργια δεδομένα. Μαζί με αυτά και η Χρυσή Αυγή, λόγω του ακροδεξιού χώρου που εκπροσωπεί, έχει παραδοσιακά δύναμη στο Μοριά και αποτελεί από νευραλγική έως καθοριστική παράμετρο για το τελικό αποτέλεσμα.
Ο πολυκερματισμός, λοιπόν, των πολιτικών δυνάμεων δημιουργεί ένα εξαιρετικά ιδιάζον σκηνικό. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας που έχει στη διάθεσή της η ηλεκτρονική εφημερίδα www.aftodioikisi.gr, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της, υπό την έννοια ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, που θα αποφασίσει κυριολεκτικά μέσα στο παραβάν, και από την άλλη ότι σε πρόσφατες εθνικές εκλογές οι δημοσκόποι έπεσαν έξω ακόμη και στα exit polls, βρίσκεται κοντά στην εκλογή από τον α΄ γύρο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που προαναφέραμε και «η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, ο κ. Τατούλης χωρίς την αναγωγή λαμβάνει 37% έναντι 15% του δεύτερου Οδυσσέα Βουδούρη, 8% ο Δ. Δολτσινιάδης (ΧΑ), 7% ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες, ο Γ. Μανώλης 5% και ο Ν. Γόντικας του ΚΚΕ 3,5%.
Μάλιστα, σύμφωνα με το γκάλοπ, αυτοί που ψηφίζουν τον νυν περιφερειάρχη είναι απ’ όλους τους κομματικούς χώρους (είναι χαρακτηριστικό ότι δηλώνει ότι τον ψηφίζει το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του 2012), όλες τις ηλικίες, με τους νέους να αποτελούν μεγάλο τμήμα αυτών (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι στο ψηφοδέλτιο του κ. Τατούλη συμμετέχουν πέντε υποψήφιοι κάτω των 28 ετών, δημιουργώντας τη νέα γενιά των αυτοδιοικητικών), αλλά και από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, καθώς στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, αγρότες, επιχειρηματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.».