Οδ. Βουδούρης: “Εκλογές ανατροπής της βαρβαρότητας και ελπίδας”


Προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα» στην Καλαμάτα 
Ορόσημο για την Ελλάδα των μνημονίων και τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υποφέρουν από τις πολιτικές της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης και του «γραναζιού της» στην Τρίπολη, Πέτρου Τατούλη, αποτελούν οι εκλογές της Κυριακής, καθώς ο λαός με την ψήφο του στο συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα» θα είναι σε θέση να ορίσει και πάλι τη μοίρα του.
Άλλωστε, η θερμή ανταπόκριση των προτάσεών του μεταξύ των πολιτών των νομών της Περιφέρειας δίνει τα καλύτερα εχέγγυα για να τεθούν οι βάσεις για αντιστροφή της καταστρεπτικής πορείας της ύφεσης και της ανεργίας. Κι αυτό, γιατί οι περιφερειακές εκλογές και οι ευρωεκλογές μπορούν να θέσουν στο περιθώριο τους εκπροσώπους των δανειστών και να αναθέσουν τις ευθύνες της χώρας σε νέες δυνάμεις.
Πάνω σ’ αυτό το μοτίβο  «χτίστηκαν» χθες, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα» στην Καλαμάτα, οι ομιλίες του υποψήφιου περιφερειάρχη Οδυσσέα Βουδούρη και του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Νίκου Πατσαρίνου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο δεύτερος, ο οποίος τόνισε ότι «μόλις πριν από μια εβδομάδα από αυτήν εδώ την πλατεία, ο Αλέξης Τσίπρας κι όλοι εμείς, στείλαμε σε ολόκληρη τη χώρα το μήνυμα της μεγάλης νίκης και της ιστορικής ανατροπής που έρχεται.
Σήμερα βρισκόμαστε και πάλι εδώ για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με μουσικές, με κέφι, με την ψυχή μας, τη μεγάλη ανατροπή που πετυχαίνουμε στην Πελοπόννησο.
Ο αντίπαλός μας, αυτό το οποίο εμείς καθιερώσαμε ως Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ και για το οποίο μιλά πια όλη η χώρα, δείχνει ξεκάθαρα πως βρίσκεται σε πανικό. Διαρρέει ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις για να επηρεάσει, εκβιάζει συνειδήσεις, μοιράζει θέσεις με τα 5μηνα, μήπως και κλέψει κάποια ψήφο.  Όσο πανικοβάλλονται, τόσο πιο πολύ εκτίθενται. Οι παλιές και ξεπερασμένες οι πρακτικές τους δεν περνούν πλέον στην κοινωνία. Τα ψέματα και οι εκβιασμοί τελειώνουν αυτή την Κυριακή». 
Όπως υποστήριξε στη συνέχεια, «ο συνδυασμός μας έχει δεσμευτεί πως το σχέδιο Τατούλη – ΤΕΡΝΑ δε θα προχωρήσει. Γιατί απλά είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος όλων μας που θα χαντακώσει όλη την Πελοπόννησο για τις επόμενες τρεις δεκαετίες. Γιατί εξυπηρετεί μόνο τα κέρδη του ιδιώτη.
Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να μην ξεπουληθούν οι δημόσιες εκτάσεις.  Η δυτική παραλία της Καλαμάτας, η Γιάλοβα, το Διβάρι, η Μπούκα, ανήκουν στους πολίτες, σε όλους εμάς και σε μας θα παραμείνουν. Τα νερά της Πελοποννήσου δε θα ξεπουληθούν μέσω της ΕΥΔΑΠ. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η μοναδική πύλη εισόδου για την Πελοπόννησο, θα παραμείνει δημόσιο και κατά προτεραιότητα, θα εκσυγχρονιστεί και θα αναβαθμιστεί».
Με τη σειρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης σημείωσε: «Οι μέρες αυτές, ο Μάιος του 2014, οι εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου, θα μείνουν στην ελληνική ιστορία ως μια σημαντική στροφή. Θα μείνουν ως το σημείο καμπής, όπου η νεοφιλελεύθερη πολική, ο οδοστρωτήρας της κοινωνίας μας, ο καταστροφέας της ζωής μας, παθαίνει επιτέλους εμπλοκή.
Ο εχθρός σήμερα: η επέλαση της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας. Το νεοφιλελεύθερο σύστημα, παράγει μια οικονομική ελίτ, άκρως μειοψηφική, λιγότερο από 5%, αλλά εξαιρετικά ισχυρή. Μια ελίτ που κινείται μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων και πελατειακού συστήματος. Μια ελίτ που άξια εκπροσωπεί ο κ. Τατούλης. Επαγγελματίας του πελατειακού συστήματος επί 25 χρόνια. Και προσφάτως ευεργέτης των οικονομικών συμφερόντων, μηδέ εξαιρουμένων και των οικογενειακών.
Αυτό το σύστημα, όμως, φτωχοποιεί το 95% της κοινωνίας. Το οποίο είναι αδύναμο, διότι βρίσκεται σε απόγνωση, διότι αποβλακώνεται από την καθημερινή προπαγάνδα του δελτίου των 8, διότι έχει υποστεί το περίφημο δόγμα του σοκ».
Από την άλλη, πρόσθεσε πως «σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε ποια ζωή θέλουμε. Μια ζωή τοπικών ιθαγενών, με υποταγή, υποτέλεια, φτώχεια και απόγνωση; Ή μια ζωή ενεργών πολιτών, με ελευθερία, αξιοπρέπεια και περηφάνια; Στην αποικία του χρέους, στο προτεκτοράτο του κ. Φούχτελ, στο βιλαέτι του κ. Τατούλη; Ή στην Ελλάδα των Ελλήνων που ζουν, δουλεύουν και παράγουν, για τα παιδιά τους, για την πατρίδα τους, για το μέλλον τους;».
Τέλος, αναφερόμενος στα «έργα και τις ημέρες» του απερχόμενου περιφερειάρχη σχολίασε: «Ένα πράγμα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον κ. Τατούλη. Ότι δεν είναι καλός οικογενειάρχης. Όπως και ο κ. Βουλγαράκης, φροντίζει πάνω απ’ όλα να αποκαταστήσει τα παιδιά του.
Με το που ανέλαβε περιφερειάρχης, διόρισε την κα Παρασκευή Τατούλη, με βασικό πλεονέκτημα ότι είναι κόρη του πατέρα. Νομότυπο; Ίσως. Ηθικό; Να το κρίνετε εσείς.
Με το που ανέλαβε περιφερειάρχης, δωρίστηκαν (σύμπτωση?) σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο 10,6 εκ. ευρώ από το δημόσιο ταμείο. Δηλαδή, από χρήματα δικά σας και δικά μας. Ποιοι είναι οι μέτοχοι; Βασίλης Τατούλης, Χρισταλένη Τατούλη, Παναγιώτης Τατούλης. Νομότυπο; Ίσως. Ηθικό; Να το κρίνετε εσείς.
Με το που ανέλαβε περιφερειάρχης, οι εταιρείες ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική, ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική και Ασφαλτοδυναμική έγιναν leader στις εργολαβίες της Περιφέρειας. Νομότυπο; Δεν είμαι σίγουρος. Ηθικό; Να το κρίνετε εσείς».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη