Στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (φωτογραφίες και βίντεο)

Στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (φωτογραφίες και βίντεο)

Το λιμάνι του Κατακόλου επισκέφθηκε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας στη Δυτική Ελλάδα εν όψει εκλογών.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναχώρησε αμέσως από το Κατάκολο, αλλά συνοδευόμενος από βουλευτές και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Ανδρέα Κατσανιώτη, περπάτησε στην παραλία και συνομίλησε με κατοίκους.
Αρχικά, επισκέφθηκε το λιμάνι της πόλης και ενημερώθηκε για τα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, όπως τόνισε, στο Κατάκολο έχει ήδη διαμορφωθεί ένα καταπληκτικό ρεύμα τουρισμού.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκινούν έργα αξίας 12,5 εκατομμυρίων ευρώ και, όπως πρόσθεσε, μαζί με τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση της εμπορικής περιοχής του λιμανιού, το έργο θα φθάσει συνολικά στα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Τα έργα αυτά, συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, θα δώσουν την αναγκαία ανάσα, προκειμένου αυτή η καταπληκτική περιοχή να κάνει τη μεγάλη ανάπτυξη, όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί. Μάλιστα, όπως τόνισε, κάθε χρόνο φθάνουν στο Κατάκολο με κρουαζιερόπλοια πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες, προσθέτοντας ότι είναι ο δεύτερος, μετά το λιμάνι του Πειραιά, χώρος υποδοχής κρουαζιέρας.
Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός πήρε το δρόμο για την Πύλο, όπου, όπως κάθε φορά, θα ασκήσει σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα, κάνοντας όμως πρώτα μία παράκαμψη για την Καλαμάτα.
Στο μεζεδοπωλείο «Πλάτανος», στην οδό Αρτέμιδος, παρουσία του απερχόμενου δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Παν. Νίκα, της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, δημοτικών συμβούλων, τοπικών στελεχών και φίλων του κόμματος, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για θέματα του νομού και, φυσικά, για τα τελευταία νέα γύρω από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Α.Π.