Ανάμεικτες… οι απαντήσεις και τα συναισθήματα των Καλαματιανών για τον Ανασχηματισμό

Ανάμεικτες… οι απαντήσεις και  τα συναισθήματα των Καλαματιανών για τον Ανασχηματισμό

Ορκίστηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα, ένα σχήμα που στους περισσότερους «πέρασε αδιάφορα» μπροστά στην κατάσταση της χώρας. Κάποιοι δήλωσαν ευχαριστημένοι, μερικοί εκνευρισμένοι απαντώντας με κεκαλυμμένες ύβρεις, ενώ τινές άλλοι μίλησαν για σήριαλ α λα «Φώσκολος».
Το «Θ» μίλησε για τον ανασχηματισμό πολίτες και ιδού οι απαντήσεις:
 
κ. Μπάμπης
Θεωρώ ότι ο ανασχηματισμός που έγινε τη Δευτέρα δεν έχει κάποιο νόημα. Θα ήθελα κάτι καλύτερο. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, κι ακόμα καλύτερα θα ήταν να έχουν γίνει ήδη.
 
κ. Χρήστος
Επειδή αγαπώ τους πολιτικούς, τους τέως, τους νυν και τους αεί, θα τους αφιερώσω καλή μουσική και τους παραπέμπω στο γνωστό συγκρότημα Άγαμοι Θύται. Θεωρώ ότι ακόμη και εκλογές να γίνουν, δε θα αλλάξει κάτι.
 
κ. Νίκος και κ. Νίκος
Οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν σωστές δουλειές, να κοιτούν τον κόσμο στα ίσια, δεν μπορούν να κοιτούν τους δικούς τους και να αγνοούν τους άλλους μισούς. Όλοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν και ό,τι αναλογεί στον καθέναν να το παίρνει.
Δεν αντέχουμε όλους φόρους, κόβουν από τις συντάξεις και βάζουν φόρους, ενώ αυτοί έχουν αφορολόγητο το 75%;
Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε σε πράγματα που δεν ξοδεύουμε, είτε αυτά είναι κτήματα, είτε σπίτια, είτε οικόπεδα. Δε γίνεται να πληρώνεις για ένα σπίτι που δούλεψες μια ζωή για να το φτιάξεις.
Πρέπει να έχουν μυαλό και να αφήσουν τον κόσμο να ζήσει και να μη μας βάζουν εφιάλτες. Εφιάλτες είχαμε το 1940 που φάγαμε ποντίκια, φίδια και χελώνες και εμείς οι ίδιοι αναρωτιόμαστε πώς ζήσαμε.
[…] Εκλογές θέλουν μόνο οι ίδιοι για να δουν ποιος θα πάρει την καρέκλα. Οι ψυχές τους δε θα πάνε με τις ψυχές του κόσμου. Εμείς, ένα 20αρικο να βρούμε κάτω, σκεφτόμαστε αν πρέπει να το πάρουμε και ψάχνουμε να δούμε τίνος είναι, ενώ αυτοί έδιωξαν τα λεφτά με βαλίτσες στο εξωτερικό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πατριώτες να κοιτάξουν για το σύνολο της πατρίδας.
 
κ. Δημήτρης
35 χρόνια δούλευα, με μια σύνταξη ζω και τώρα μου έχουν κόψει τα μισά. Λύση δεν υπάρχει, ένας Παπαδόπουλος πέρασε στην Ελλάδα, κανείς άλλος και αυτός, μάλιστα, πέθανε στη φυλακή.
 
κ. Αντώνης
Με τον ανασχηματισμό δεν άλλαξε κάτι, τα ίδια και χειρότερα μπορώ να πω ότι είναι. Εκλογές, δυστυχώς ή ευτυχώς, δε βλέπω να γίνονται άμεσα, αλλά και να γίνουν, δε νομίζω ότι θα αλλάξει η κυβέρνηση.
 
κ. Θόδωρος
Δεν ασχολούμαι καθόλου με το θέμα και αυτό συμβαίνει, γιατί η δική γνώμη είναι λίγο ιδιαίτερη και δεν πηγαίνει με τα δεδομένα των άλλων. Θεωρώ ότι η πολιτική είναι διπλωματία και επειδή τη διπλωματία δεν μπορεί να την κάνει ο καθένας, δε γίνεται να την ξέρουμε όλοι. Οπότε, ό,τι και να γίνει, εμείς είμαστε πολύ μικροί για να ξέρουμε τι γίνεται.
 
κα Ιωάννα
Αρχικά να πω ότι είναι άξιο λόγου ότι υπήρχαν μόνο 5 γυναίκες. Από εκεί και πέρα, είναι θετικό ότι κάποιος Μεσσήνιος, και δεν είναι μόνο ένας, εμπλέκεται στο σχήμα. Μιλάμε για ένα πολυμορφικό σχήμα. Ακόμα σημαντικό για μένα είναι ότι η μία από τις πέντε γυναίκες, η κυρία Παπακώστα, έχει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε αυτά τα θέματα. Εκλογές βλέπω στα τέλη του 2014 με αρχές του 2015.
 
κ. Τάκης
Ο ανασχηματισμός ήταν πολύ καλός και είναι πολύ σημαντικό ότι μπήκαν νέα άτομα. Θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουν τον τόπο. Το καλό για εμάς τους Μεσσήνιους είναι ότι, εκτός από πρωθυπουργό, έχουμε και υφυπουργό από τη Μεσσηνία.
Σχετικά με τις εκλογές, θεωρώ ότι ο Σαμαράς είναι ικανός να βγάλει την τετραετία.
 
κ. Μπάμπης
Τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, είμαι πολύ αισιόδοξος.
 
κα Τζωρτζίνα
Ξέρετε αυτό που λένε, «άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς»; Αυτό είναι ο ανασχηματισμός. Είναι σαν ταινία του Φώσκολου, ξέρετε εκείνες τις σκηνές του τύπου: Έφυγε ο Άδωνις. Μα τι λες, αλήθεια; Έφυγε ο Άδωνις, και πάει λέγοντας!.
Όσο για τις εκλογές, ναι, τις βλέπω και είναι επίσης σαν σήριαλ του Φώσκολου.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας