Διαβεβαιώσεις ότι το φυσικό αέριο θα έρθει στην Καλαμάτα

Διαβεβαιώσεις ότι το φυσικό αέριο θα έρθει στην Καλαμάτα

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Θετικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την επέκταση του φυσικού αερίου στην Καλαμάτα. Απαντώντας ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε σχετική επιστολή του Μεσσήνιου υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, δεσμεύεται ότι το φυσικό αέριο μετά τη Μεγαλόπολη θα επεκταθεί στους νομούς της περιοχής, με πρώτο προορισμό την Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα, στην απαντητική του επιστολή ο κ. Παπαγεωργίου σημειώνει ότι το έργο της κατασκευής αγωγού υψηλής πίεσης προς τη Μεγαλόπολη, μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στην ενεργειακή υποδομή της χώρας, βρίσκεται πλέον σε προχωρημένη φάση. «Έτσι, διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για τη διεύρυνση του ενεργειακού μείγματος των βιοτεχνικών-αστικών περιοχών από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, καθώς τούτο εμπλουτίζεται με ένα καύσιμο με ποικίλες χρήσεις και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα.
Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος και για τη μεταφορά και διανομή του στους νομούς της περιοχής, με πρώτο προορισμό την Καλαμάτα, που, λόγω και της γειτνίασης με τη Μεγαλόπολη, εκτιμάται πως θα είναι από τις περιοχές όπου θα ολοκληρωθεί η γεωγραφική επέκταση των δικτύων», σημειώνει μεταξύ άλλων.
Α.Π.