Συνάντηση με την επίτιμη διευθύντρια Αρχαιοτήτων, Ξένη Αραπογιάννη, η οποία είναι και άμισθη ειδική συνεργάτρια του δημάρχου, είχε ο Π. Νίκας. Η κυρία Αραπογιάννη ενημέρωσε το δήμαρχο για την πρόοδο των ανασκαφών στην αρχαία Θουρία, τις οποίες με τόση επιτυχία διεξάγει. Οι ανασκαφές θα συνεχισθούν με χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας.
Στις ανασκαφές στην αρχαία Θουρία αφιερώνει μερικές σελίδες του ο τόμος όπου περιγράφεται το έργο κατά το 2013 της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.
Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα ακόλουθα: «Στην αρχαία Θουρία η έρευνα της επιτίμου Διευθυντρίας Αρχαιοτήτων κυρίας Ξένης Αραπογιάννη συνεχίστηκε στο χώρο του προ του ναού του Ασκληπιού βωμού (εικ. 10 – 11). Δυτικά του μεγάλου επιμήκους βωμού βρέθηκε σχεδόν σε επαφή και άλλος βωμός, ορθογώνιος επίσης, κτιστός από μεγάλους λίθους που καλυπτόταν με κονίαμα με έγχρωμο διάκοσμο. Γύρω από το νέο βωμό βρέθηκαν καμένα χώματα, κάρβουνα και καμένα οστά ζώων, μεγάλη ποσότητα κεραμεικής σε θραύσματα, κυρίως αμφορέων και λίγα μικρά ευρήματα. Σε όστρακο αγγείου σώζεται εγχάρακτη η αρχή του ονόματος του Ασκληπιού (εικ. 12).
Κοντά στο νέο βωμό βρέθηκε στήλη με επιγραφή 49 στίχων η οποία αποτελεί ιερό νόμο, δηλαδή περιέχει τον κανονισμό λειτουργίας του ιερού του Ασκληπιού και των προσφορών και θυσιών που γίνονταν κατά τη λατρεία του. Η ύπαρξη περισσοτέρων βωμών υπονοεί και τη λατρεία και άλλων θεοτήτων, τις οποίες ακόμη δε γνωρίζουμε (εικ. 13)».