Λεωνίδας Παχτίτης: Με τη φωνή του προβάλλει την Καλαμάτα (βίντεο)

Λεωνίδας Παχτίτης: Με τη φωνή του προβάλλει την Καλαμάτα (βίντεο)

Η ιστορία του Λεωνίδα ξεκινά χρόνια πριν, αφού από μικρός έδειξε αποφασισμένος να ασχοληθεί με το χώρο της μουσικής. Μέχρι σήμερα έχει τραγουδήσει σε πολλά μαγαζιά, αλλά και εκδηλώσεις στην Καλαμάτα, ενώ έχει κυκλοφορήσει cd και singles.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το νέο βίντεο κλιπ του, στο οποίο συνδυάζει την Καλαμάτα με τη μουσική του.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί του για την καριέρα του, αλλά και τα όνειρά του, και σας τον παρουσιάζουμε:
 
-Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;
Από πολύ μικρός ασχολούμαι με τη μουσική. Το τραγούδι μάλλον ήταν στο αίμα μου, γιατί, όπως λένε οι γονείς μου, πρώτα τραγούδησα και μετά μίλησα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, όμως, μετά την ερασιτεχνική μου σχέση με το τραγούδι, ασχολούμαι επαγγελματικά.
 
-Μίλησέ μας για την πορεία σου μέχρι σήμερα.
Είμαι περήφανος για ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα. Μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, αρκετά digital singles και πολλές όμορφες συνεργασίες στα περισσότερα μαγαζιά της Καλαμάτας και αρκετά της περιφέρειας.
 
-Είναι εφικτό κάποιος να ζήσει από το τραγούδι στην πόλη μας;
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζω μόνο από αυτό. Άρα, όλα είναι δυνατά, όταν έχεις θέληση.
 
-Έχεις σκεφθεί να φύγεις για να κάνεις ένα μεγαλύτερο βήμα;
Το σκεφτόμουν παλαιότερα, τώρα πια, με την κρίση που αντιμετωπίζει η αθηναϊκή νύχτα, δε μου περνάει καν από το μυαλό.
 
-Το βίντεο κλιπ που είδαμε πώς αποφασίσατε να το κάνετε;
Αποφασίστηκε όπως και η παραγωγή του τραγουδιού, δηλαδή εντελώς τυχαία. Τυχαία άκουσα το τραγούδι από το δημιουργό του, Νίκο Κουρή, και ενθουσιάστηκα. Αφού αποφασίσαμε ότι θέλουμε να το φτιάξουμε και να το δώσουμε στον κόσμο, πήραμε την απόφαση ότι ήρθε η ώρα η MasterWorks24100 να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να το οπτικοποιήσει. Κάτι που μας ζητούσε ο κόσμος και από το προηγούμενο τραγούδι μας, το «Τι θα κάνω μετά».
 
-Στόχος ήταν να αναδείξει και την πόλη μας;
Ασφαλώς και γι’ αυτό όλα τα γυρίσματα έγιναν εδώ, διαλέγοντας με προσοχή μερικά από τα καλύτερα σημεία της πόλης. Θέλω να προωθήσω τη δουλειά μου, αλλά θέλω παράλληλα να διαφημίσω και την πόλη μου σε όσους δεν την έχουν γνωρίσει.
Μέσα από την εκπληκτική ματιά-αισθητική του Λεωνίδα Παπαδόπουλου (διευθυντής φωτογραφίας/μοντάζ), η ιδέα που αρχικά είχα εγώ στο κεφάλι μου για το story πήρε σάρκα και οστά με τον καλύτερο τρόπο. Ασφαλώς η συμμετοχή των Βάσως Παυλάκου και Νικήτα Καραμούζη ήταν καταλυτική.
 
-Μέχρι τώρα πώς είναι οι κριτικές;
Οι μέχρι τώρα κριτικές είναι εκπληκτικές και αυτό με συγκινεί πολύ. Ακούμε τα καλύτερα λόγια από ανθρώπους που ούτε καν μας γνώριζαν και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.
 
-Τα επόμενα σχέδιά σου;
Τα σχέδια δε σταματούν και είναι πολλά. Ασφαλώς ετοιμαζόμαστε από τώρα με τον παραγωγό μου Νίκο Κουρή για το επόμενο τραγούδι, γιατί νομίζω ότι ο πήχυς ανέβηκε πολύ ψηλά. Επίσης, ο κόσμος έχει την ευκαιρία να με ακούσει σε καταστήματα της πόλης.

http://youtu.be/y2imt7GQBCI