Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας θα παραμείνει, υποστηρίζει ο Ηλ. Γεωργόπουλος

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας θα παραμείνει, υποστηρίζει ο Ηλ. Γεωργόπουλος

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΘΑΡΡΟΥΣ»

«Διασκεδάζει» τις εντυπώσεις το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Επί τόπου στροφή έκανε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά το προχθεσινό δημοσίευμα του «Θάρρους» για κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Οι αντιδράσεις ήταν τέτοιας έντασης, που σήμερα καταγράφεται μια διαφορετική πραγματικότητα.
Μάλιστα, θέλοντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, ο Μεσσήνιος αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικός επιθεωρητής Ασφαλείας του Σώματος, Ηλίας Γεωργόπουλος, προσπάθησε σε δηλώσεις του να ηρεμήσει την κατάσταση.
Έτσι, υπογράμμισε ότι όχι μόνο δε θα φύγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, αλλά, αντίθετα με όσα ακούγονται, θα ενισχυθεί και θα διευρυνθεί.
Ως γνωστόν, το «Θάρρος» την Κυριακή σε αποκλειστικό ρεπορτάζ ανέφερε ότι «όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, είναι αληθινό: το Προεδρικό Διάταγμα που προωθείται για υπογραφή και περιλαμβάνει αναλυτικά την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, καταργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας από ένα νομό με κακή “παράδοση” στον τομέα των ναρκωτικών, όπως η Μεσσηνία, και το μεταφέρει στην Τρίπολη!
Όλα αυτά τα απίστευτα προβλέπονται στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που δόθηκε στη δημοσιότητα και στις αρμόδιες ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων για διαβούλευση και σύντομα αναμένεται να υπογραφεί. Και φυσικά, αν κάποιοι δεν αντιδράσουν, απλώς οι Μεσσήνιοι θα δουν μία από τις χρησιμότερες υπηρεσίες της Αστυνομίας τη Δίωξη Ναρκωτικών, να “κουνάει” μαντήλι για Τρίπολη!”.
Ευτυχώς, λοιπόν, αντιδράσεις, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, υπήρξαν και τα πράγματα φαίνεται να οδηγούνται σε επανασχεδιασμό.
Α.Π.