Χονδρεμπόριο «μαύρης» ηρωίνης από τον καταυλισμό της Αγ. Τριάδας στην Καλαμάτα

Χονδρεμπόριο «μαύρης» ηρωίνης  από τον καταυλισμό της Αγ. Τριάδας στην Καλαμάτα

Διακίνηση σκληρών ναρκωτικών και συγκεκριμένα «μαύρης» ηρωίνης και, μάλιστα, με τη μορφή «χονδρεμπορίου», γινόταν από την περιοχή της Αγίας Τριάδας τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες, από τους πέντε τσιγγάνους (3 αδέλφια και 2 παιδιά) που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.
Με τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές και την παρακολούθηση των τσιγγάνων που εμπλέκονται στην υπόθεση, κατάφεραν ένα πολύ ισχυρό χτύπημα στη μάστιγα των ναρκωτικών, καθώς από εκεί διακινούνταν μεγάλες ποσότητες.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν 871 γραμμάρια ηρωίνης (το λιγότερο που δίνει είναι 8.500 θανατηφόρες δόσεις), ενώ είναι άγνωστο πόση ποσότητα είχε ήδη διατεθεί. Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη Μαρτίου οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν συλλάβει 31χρονο τσιγγάνο (αδελφός δύο εκ των συλληφθέντων) με 110 γραμμάρια «μαύρης» ηρωίνης στην τσέπη του, συσκευασμένη με τον ίδιο τρόπο με τη μεγάλη ποσότητα που βρήκαν την Παρασκευή. Μαζί είχε συλληφθεί και ένας 44χρονος τσιγγάνος ως «τσιλιαδόρος». Αμφότεροι έχουν προφυλακισθεί.
Μία εβδομάδα πριν είχε προηγηθεί ρεπορτάζ του «Θάρρους» πως σημεία στην Αγία Τριάδα έχουν μετατραπεί σε στέκια τοξικομανών και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
 
«Χοντρό» παιχνίδι
Μετά το ρεπορτάζ του «Θάρρους», το οποίο βασίσθηκε σε καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας άρχισε να ξετυλίγει το θανατηφόρο κουβάρι στην Αγία Τριάδα. Αρχικά συνέλαβε δύο τοξικομανείς κατά τη διάρκεια συναλλαγής και τις αμέσως επόμενες ημέρες, τέλη Μαρτίου, τους δύο τσιγγάνους με τα 110 γραμμάρια ηρωίνης, που αντιστοιχούσαν σε 1.100 δόσεις.
Ο 31χρονος βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στην Αγία Τριάδα και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν στην τσέπη του σακακιού του 110,2 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ λίγο πιο πέρα, σε ρόλο «τσιλιαδόρου», συνέλαβαν έναν 44χρονο.
Οι αξιωματικοί της Δίωξης ήταν πλέον σίγουροι ότι από την περιοχή της Αγίας Τριάδας γίνεται «χοντρό» παιχνίδι διακίνησης. Έθεσαν την περιοχή σε παρακολούθηση και διαπίστωσαν ότι σχεδόν καθημερινά έφταναν και κυκλοφορούσαν τοξικομανείς από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Οι πληροφορίες, μάλιστα, ανέφεραν ότι «εκεί υπάρχει φτηνή ηρωίνη».
 
Χρησιμοποιούσαν και ανήλικους
Η παρακολούθηση απέδωσε καρπούς και το πρωί της Παρασκευής η Δίωξη Ναρκωτικών,  μαζί με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Μεσσηνίας και ΔΙ.ΑΣ Μεσσηνίας, πραγματοποίησε επιχείρηση στον καταυλισμό. Έγιναν προσαγωγές, ακόμα και ανηλίκων, καθώς διαπιστώθηκε ότι μέλη της ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά χρησιμοποιούσε ανήλικους, είτε ως αντιπερισπασμό, αν έφταναν αστυνομικές δυνάμεις για έλεγχο, είτε ως «τσιλιαδόρους».
Ως μέλη, όμως, της ομάδας που διακινούσε τα ναρκωτικά συνελήφθησαν ένας 58χρονος, ένας 61χρονος και μια 60χρονη, όλοι τσιγγάνοι και αδέλφια μεταξύ τους. Επίσης, ένας 24χρονος και ένας 32χρονος, αδέλφια και παιδιά του 61χρονου. Αδελφός αυτών είναι και ο 31χρονος που είχε συλληφθεί στα τέλη Μαρτίου.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ακολούθησαν μονοπάτι, που έβγαινε έξω από τον καταυλισμό και έφτανε σε μια πλαγιά. Εκεί ανακάλυψαν δύο τομές, καλυμμένες και με πέτρες.
Στη μία τομή βρήκαν ένα μεταλλικό κουτί καφέ, το οποίο περιείχε 3 ισοβαρείς συσκευασίες με «μαύρη» ηρωίνη, η κάθε μία εκ των οποίων ήταν βάρους 110 γραμμαρίων, 1 «φιξάκι» με 1,1 γραμμάριο ηρωίνης και 2 ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας.
Στη δεύτερη τομή, βρήκαν ηρωίνη βάρους 540 γραμμαρίων σε μορφή «πλάκας». Όλες οι συσκευασίες, είχαν φτιαχτεί με νάυλον και καλυφθεί με ταινία για να προστατεύονται από την υγρασία.
Η διακίνηση των ναρκωτικών, η οποία από την Αστυνομία επιβεβαιώνεται τουλάχιστον από το Μάρτιο, γινόταν μόνο εντός του καταυλισμού. Η προμήθεια της ηρωίνης εκτιμάται ότι γινόταν από Κόρινθο, Ασπρόπυργο ή Αθήνα. Εκτιμάται δε, ότι προέρχεται από την Τουρκία.
Η εξάρθρωση της συγκεκριμένης ομάδας κρίνεται ως μεγάλη επιτυχία της Δίωξης, καθώς αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζουν τους συλληφθέντες (με τον αρχηγικό ρόλο να κρατούν τα τρία μεγάλα αδέλφια) ως χονδρέμπορους.
Οι πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι αρνούνται κάθε ανάμειξη, έχουν πάρει προθεσμία και θα απολογηθούν στον ανακριτή αύριο.

Της Βίκυς Βετουλάκη