Η Μεσσήνη πάει… Εκλογοδικείο

Η Μεσσήνη πάει… Εκλογοδικείο

Το δρόμο προς το Εκλογοδικείο δείχνει καθαρά πλέον η επανακαταμέτρηση που συνεχίζεται αύριο και την Τρίτη στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας για τα αποτελέσματα στο Δήμο Μεσσήνης.
Με την πρώτη ημέρα να φέρνει περισσότερα χαμόγελα στο στρατόπεδο του δημάρχου Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλου και τη χθεσινή να δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στο στρατόπεδο του κ. Τσώνη, η επανακαταμέτρηση έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στα μισά εκλογικά τμήματα του καλλικράτειου Δήμου Μεσσήνης, ενώ απομένουν άλλα τόσα.
Χθες η επανακαταμέτρηση καταλόγισε μία ψήφο υπέρ του κ. Τσώνη και με δήλωσή του αργά το μεσημέρι ζήτησε από το δικαστήριο να τον ανακηρύξει δήμαρχο.
Ειδικότερα, στη δήλωσή του αναφέρει: «Κατά τη δεύτερη μέρα της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων του Δήμου Μεσσήνης στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, διαπιστώθηκε ότι ένα ψηφοδέλτιο του κ. Γιώργου Τσώνη κακώς είχε προσμετρηθεί στη δύναμη του Στάθη Αναστασόπουλου.
Ειδικότερα, στο 223ο Εκλογικό Τμήμα του Δήμου Μεσσήνης, το υπ’ αριθμ. 33 ψηφοδέλτιο που ανήκε στο συνδυασμό του Γ. Τσώνη, είχε προσμετρηθεί υπέρ του κ. Στάθη Αναστασόπουλου. Ως εκ τούτου -πέρα από τα αιτήματα ακυρώσεων ή προσμετρήσεων ψηφοδελτίων που έχουν ζητηθεί από τους δικηγόρους και των δύο πλευρών κατά τη διήμερη διαδικασία- διαπιστώθηκε ότι έχει αφαιρεθεί ένα ψηφοδέλτιο από το συνδυασμό του κ. Γ. Τσώνη κι έχει προσμετρηθεί σε αυτόν του κ. Αναστασόπουλου. Έτσι, με την αφαίρεση ενός ψηφοδελτίου από το συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου και την κατακύρωσή του υπέρ του κ. Τσώνη, ο τελευταίος προηγείται με ένα ψηφοδέλτιο.
Όπως ο κ. Τσώνης δήλωσε το μεσημέρι, μετά την εξέλιξη της δεύτερης ημέρας της επανακαταμέτρησης, το Δικαστήριο θα πρέπει να τον ανακηρύξει δήμαρχο Μεσσήνης».
 
Κυλιόμενο αποτέλεσμα
Επίσης, κατά τη χθεσινή διαδικασία υπήρξε ισχυρή αμφισβήτηση και για ψηφοδέλτια που έχουν χαρακτηρισθεί έγκυρα ή άκυρα, ενώ είναι σίγουρο ότι θα κατατεθούν ενστάσεις και από τις δύο πλευρές. Για παράδειγμα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο είναι αυτό που θα αποφασίσει αν είναι έγκυρο, όπως έχει καταμετρηθεί, ψηφοδέλτιο υπέρ του κ. Τσώνη, που φέρει πάνω από 10 σταυρούς προτίμησης, όταν κατά την εκλογική διαδικασία της β΄ Κυριακής δεν μπαίνει σταυρός.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη ημέρα της επανακαταμέτρησης υπήρξε διαφοροποίηση σε τρία τουλάχιστον ψηφοδέλτια, τα οποία λειτουργούν υπέρ του κ. Αναστασόπουλου.
Β.Β.