Αιχμές Νικολάκου για Νίκα που «έχει πάρει τα περισσότερα»


«Προστατεύσαμε τα έργα μας από τις συμπληγάδες του υπουργείου για το overbooking»

Αιχμές από Ντ. Νικολάκου για το «δήμαρχο που φωνάζει κι έχει πάρει τα περισσότερα»

Της Βίκυς Βετουλάκη

«Αλώβητα» βγήκαν τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων της Μεσσηνίας από τις διαπραγματεύσεις του προηγούμενου διαστήματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά το «overbooking» του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ερωτώμενος από το «Θάρρος» ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με υπερένταξη έργων της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας, ενώ η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, μίλησε «για το δήμαρχο που φωνάζει πολύ», αλλά είναι ο πιο ευνοημένος, εννοώντας προφανώς το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Δηλώσεις περιφερειάρχη
Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργείου Ανάπτυξης από τον Απρίλιο είχαν «παγώσει» όλοι οι διαγωνισμοί και οι αναθέσεις έργων που είχαν ενταχθεί κανονικά στο ΕΣΠΑ.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, στο υπουργείο Ανάπτυξης, ήταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος απένταξης έργων.
Ερωτώμενος χθες από το «Θ» ο περιφερειάρχης, απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με υπερένταξη έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Το πρόγραμμά μας κλείνει κανονικά. Προστατεύσαμε το πρόγραμμά μας από διάφορες εκχωρήσεις σε διάφορα άλλα προγράμματα. Είναι το πιο δυναμικό πρόγραμμα. Το εκτελούμε συνολικά και έχουμε και “ντεπό” έργων για το επόμενο πρόγραμμα, για να πετύχουμε το ν+2 ν+3».

Για Π. Νίκα
Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν έχουμε καμία απένταξη έργου, διευκρινίζοντας ότι τα έργα τα οποία ήταν σε κατάσταση αξιολόγησης θα είναι και τα έργα που θα συνεχίσουν, ενώ θα είναι αυτά που θα προχωρήσουν στη νέα περίοδο. Μάλιστα, είπε ότι πολλές φορές έγινε λόγος για «overbooking» των Περιφερειών, αλλά το μεγάλο «overbooking» ήταν των υπουργείων και των τομεακών προγραμμάτων. Όπως διευκρίνισε, δεν κινδυνεύουν ούτε έργα των Δήμων.
Από την πλευρά της η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντ. Νικολάκου, συμπλήρωσε: «Κάποιοι που για προσωπικούς λόγους κραυγάζουν, έχουν απόλυτη άγνοια και είναι οι πιο ευνοημένοι. Ιδιαίτερα ο Δήμος που ο δήμαρχος συνεχώς φωνάζει, είναι αυτός που έχει πάρει τα περισσότερα. Άλλωστε, εμείς εντάξαμε έργα στο πρόγραμμά μας, τα οποία προσπαθούσε να εντάξει σε διάφορα τομεακά προγράμματα και δεν τα κατάφερε. Εμείς, στο επίπεδο καλής συνεργασίας και καλής διαχείρισης, εντάξαμε αυτά τα έργα».