«Από το κακό στο χειρότερο» με τη μονοκατοικία στη Σανταρόζα


Αίτημα κατοίκων να περιφραχθεί άμεσα
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Τουλάχιστον να περιφραχτεί, μέχρι να δοθεί οριστική λύση, ζητούν κάτοικοι της οδού Σανταρόζα για το εγκαταλελειμμένο και πλέον καμένο σπίτι στον αριθμό 31.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι συνεχώς βγαίνουν τρωκτικά από το ερειπωμένο σπίτι, ενώ εύκολη πρόσβαση έχουν παιδιά, με κίνδυνο να συμβεί σοβαρό ατύχημα.
Πέρυσι το καλοκαίρι ρεπορτάζ του «Θ» είχε καταγράψει την απαράδεκτη κατάσταση στην παλιά μονοκατοικία στην οδό Σανταρόζα 31, λίγο πριν από τη διασταύρωση με τη Βύρωνος. Παράνομοι μετανάστες ζούσαν εκεί ανάμεσα σε σκουπίδια και χορτάρια.
Λίγους μήνες μετά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία πυρκαγιά στη μονοκατοικία, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της. Ακόμα και τότε από κανέναν δεν ελήφθησαν μέτρα, ενώ οι διαμαρτυρίες των περίοικων πέφτουν στο κενό.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη, με δυσοσμία να αναδύεται από το ερείπιο, ενώ μπαίνοντας διαπιστώνεις από πρόσφατα σκουπίδια ότι κάποιοι το επισκέπτονται ακόμα.
Οι κάτοικοι ζητούν άμεσα να περιφραχθεί ο χώρος και να μην μπορεί κανείς να μπει, ενώ φοβούνται ότι, αν δε ληφθούν μέτρα, σύντομα θα γίνει ατύχημα.