Κάνουν τα… στραβά μάτια για το πάρκινγκ στο λιμάνι της Καλαμάτας

Κάνουν τα… στραβά μάτια  για το πάρκινγκ στο λιμάνι της Καλαμάτας

ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ… ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

Σκοπός μας να διευκολύνουμε την κατάσταση, λένε από Τελωνείο και Λιμεναρχείο

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Η ιστορία με τα αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας προς αρμόδιους φορείς και υπουργεία για την παραχώρηση τμήματος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού και τη μετατροπή του σε χώρο στάθμευσης την περίοδο του καλοκαιριού, «κρατά» εδώ και χρόνια.
Όσες φορές «χτύπησε» την πόρτα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομικών, οι απαντήσεις ήταν αρνητικές. Στην καλύτερη περίπτωση, «πετούσαν» το μπαλάκι στο τοπικό Λιμεναρχείο και Τελωνείο, απ’ όπου οι αποφάσεις παίρνονταν κατά το δοκούν των προϊσταμένων.
Πάντως, τις περισσότερες φορές, αν και στην κόψη της νομιμότητας, ο Δήμος κέρδιζε κάποιες ημέρες, εξυπηρετώντας, έτσι, τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης την καλοκαιρινή περίοδο.
Φέτος, οι τοπικές υπηρεσίες απάντησαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Καλαμάτας για παραχώρηση του χώρου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», το επόμενο αίτημα που θα κατατεθεί θα έχει να κάνει με την περίοδο από 25 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου, οπότε και υπολογίζεται ότι θα συγκεντρωθεί στην πόλη ο κύριος όγκος των καλοκαιρινών επισκεπτών.
Από την άλλη πλευρά, στην τελευταία συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής ειπώθηκε ότι για την παραπάνω πρακτική κατατέθηκε συγκεκριμένη καταγγελία προς την Εισαγγελία Καλαμάτας, με το αιτιολογικό ότι η παραχώρηση τμήματος καταστρατηγεί τους όρους λειτουργίας που θα πρέπει να υπάρχουν στο λιμάνι.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε χθες με τον υπεύθυνο του Τελωνείου, Ιωάννη Κάβουρα, ο οποίος σημείωσε ότι στην Υπηρεσία του «δεν έχει φτάσει παρόμοια καταγγελία». Παρ’ όλα αυτά, υποστήριξε ότι φιλοσοφία των υπηρεσιών, τόσο του Τελωνείου όσο και του Λιμεναρχείου, είναι να διευκολύνουν, όσο γίνεται, την καθημερινότητα της πόλης, ιδιαίτερα την περίοδο αιχμής του τουριστικού ρεύματος. Σχολίασε δε, πως το υπουργείο θέλει να διευκολύνει την κατάσταση και από την πλευρά τους οι τοπικές υπηρεσίες εξετάζουν τον προγραμματισμό στην κίνηση του λιμανιού. «Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουμε ανάγκη το συγκεκριμένο χώρο για διάφορους λόγους, φυσικά και δε θα παραχωρηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, δε βλέπω γιατί να μη διευκολύνουμε την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη και τους νόμους που υπάρχουν» σχολίασε.