Οι αριστούχοι του 3ου Λυκείου Καλαμάτας μίλησαν για το μόχθο και την προσπάθειά τους


Τα συναισθήματά τους, το μόχθο και την προσπάθειά τους, αλλά και την υποστήριξη που είχαν από τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους σε δύσκολες καταστάσεις, κατέθεσαν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο χώρο του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, οι αριστούχοι του, πρώην μαθητές, νυν ακαδημαϊκοί πολίτες, αλλά και μελλοντικοί φοιτητές.
Το σχολείο, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Γ. Σταματόπουλος, ενθαρρύνει την πρόοδο και τη μάθηση, στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τους μαθητές του. Όσον αφορά στους συγκεκριμένους, είπε πως πρόκειται για «χρυσά» παιδιά.
Δέκα από αυτούς έχουν γενικό βαθμό που ξεπερνά το 17, 26 ξεπερνούν το 18, ενώ 14 συγκέντρωσαν περισσότερα από 19.000 μόρια, με μεγαλύτερο το 19.603 του Παν. Αναγνωσταρά.
Παρά το φορτωμένο τους πρόγραμμα, οι συγκεκριμένοι μαθητές διεκπεραίωσαν όλες τις σχολικές γιορτές και δραστηριότητες, ενώ «ανέβασαν» και θεατρική παράσταση.
Ο κ. Σταματόπουλος είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους μέχρι προχθές μαθητές του. Τους έπλεξε το εγκώμιο, χαρακτηρίζοντάς τους ευφυείς, άξιους και δημιουργικούς με ήθος.
Τους ευχήθηκε να γίνουν χρήσιμοι τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την κοινωνία.
Σε άλλο σημείο ανέφερε πως κατά την απονομή των επαίνων «Νικ. Πολίτης» για το 2014, το 1/3 των βραβείων δόθηκε στους μαθητές του 3ου Λυκείου, που δεν είναι το μεγαλύτερο από άποψη αριθμού μαθητών, αλλά το τρίτο από πλευράς δυναμικότητας. «Τα παιδιά μας», συνέχισε, «είναι χαμηλών τόνων και δεν τους αρέσει η αυτοπροβολή». Έφερε ως παράδειγμα τις αθλητικές επιδόσεις του Κοσμά Τριανταφυλλόπουλου (πανελληνιονίκης αθλητής των 300 μέτρων με εμπόδια), αλλά και τις υπόλοιπες διακρίσεις που έχουν αποσπάσει οι μαθητές κατά τις συμμετοχές τους σε διάφορους διαγωνισμούς. Προέτρεψε δε τα παιδιά να μη διστάζουν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, αφού έτσι ατσαλώνονται, όπως είπε χαρακτηριστικά, στο πνεύμα των εξετάσεων.
Επίσης, ανέφερε πως το επίπεδο εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών είναι υψηλό, αφού υπάρχουν καθηγητές με διδακτορικό και μεταπτυχιακά, ενώ άλλοι φοιτούν προκειμένου να λάβουν και το δεύτερο πτυχίο τους. 
 
Οι αριστούχοι
Δικαιωμένη από την προσπάθεια που κατέβαλλε, συγκεντρώνοντας 19.329 μόρια, δήλωσε η Ευγενία Μανδηλάρη, μιλώντας για έναν αγώνα που κράτησε πολλά χρόνια, έως ότου εισαχθεί στη Ιατρική. Αισθάνθηκε ανακούφιση και ικανοποιημένη από το 18,9 που συγκέντρωσε στην Έκθεση και με τους βαθμούς της είναι η πρώτη στη Θετική Κατεύθυνση του σχολείου.
Η Βασιλική Χαραλαμποπούλου πρώτευσε στη Θεωρητική Κατεύθυνση συγκεντρώνοντας 19.406 μόρια. Ανέφερε πως δεν έχει καταλήξει τι θα επιλέξει και πρόσθεσε πως δε στερήθηκε κάτι και θα έχει να θυμάται πολύ ευχάριστες στιγμές.
Η Νίκη Σκοπέτου με 18.995 μόρια θέλει να εισαχθεί στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΕΜΠ και ευχαρίστησε καθηγητές και συμμαθητές για την ευχάριστη διάθεση που είχαν καθημερινά.
Η Ιωάννα Ριζά συγκέντρωσε 17.767 μόρια. Ήθελε περισσότερα, όπως είπε, για τη Νομική και πρόσθεσε πως κατέβαλλε κάθε προσπάθεια.
Η Ευαγγελία Αναγιώτου συγκέντρωσε 17.452 μόρια. Οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι σημείωσε και φαίνεται να περνά στη Σχολή Ψυχολογίας –Αγγλικής Φιλολογίας Αθήνας.
Το σκέφτεται αν θα δηλώσει ΤΕΦΑΑ ο Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος, ήδη αθλητής, ο οποίος συγκέντρωσε 17.150 μόρια, ευχαριστώντας καθηγητές και φροντιστές για τη βοήθειά τους.
Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΕΜΠ θέλει να εισαχθεί ο Παν. Τζώρτζης, ο οποίος συγκέντρωσε 19.242 μόρια και ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές.
Ο Παν. Αναγνωσταράς με τα 19.603 μόρια που συγκέντρωσε θέλει να εισαχθεί στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης. Ευχαρίστησε τους καθηγητές που τον βοήθησαν και εκείνους που τον έκαναν να πιστέψει ότι θα τα καταφέρει.
Ο Πέτρος Στρέμπας με 19.339 μόρια θέλει την Ιατρική Αθηνών. Ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και αναφερόμενος σε αυτούς που ακολουθούν, είπε πως πρέπει να θυσιάσουν πολλά, αλλά το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
Ο Κων. Στρέμπας συγκέντρωσε 19.277 μόρια, αλλά ακόμη δεν έχει καταλήξει αν θα ακολουθήσει Νομική Αθηνών ή Φιλολογία.
Τέλος, ο Μάριος Κοντόπουλος με 19.200 μόρια θέλει να περάσει στη Σχολή Χημικών – Μηχανικών Θεσσαλονίκης. Χαρακτήρισε δύσκολη τη χρονιά, αλλά όχι τραγική, και σημείωσε πως «με προσπάθεια και θέληση γίνονται όλα».       

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου