2η στην Ελλάδα η Ομάδα Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας

2η στην Ελλάδα η Ομάδα Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Τη 2η θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργάνωσε η WRO (World Robotics Olympiad) Hellas κατέλαβε το Σάββατο η ομάδα ρομποτικής 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας και Ι.Μ. Μεσσηνίας.
Ο διαγωνισμός τελέστηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα, στο κλειστό στάδιο Περιστερίου.
Η ομάδα, που θα διαγωνιστεί εκ νέου στο Σότσι της Ρωσίας από 21-23 Νοεμβρίου, αποτελείται από τους εξής μαθητές (με αλφαβητική σειρά): Αναστ. Καπετανάκη (Α’ Γυμνασίου), Κων. Μακρή (Γ’ Γυμνασίου) και Άγγ. Παλιάκο (Γ’ Γυμνασίου), καθώς και τον καθηγητή Πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου. πατέρα Σωτήριο Μαστέα.
Ο οργανισμός WRO (www.wroboto.org) μέσα από τους Εκπαιδευτικούς Ρομποτικούς Διαγωνισμούς φέρνει σε επαφή τους νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων.
Το 2014 διαγωνίζονται πάνω από 20.000 ομάδες, από 42 χώρες που παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες WRO σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.