Η τιμή σε κάθε δημοτικό σύμβουλο δεν μπορεί να είναι ίδια


Ο κ. Νίκας αποφάσισε να αποδώσει τιμή σε δημοτικούς συμβούλους που δεν έχουν εκλεγεί στο προσεχές συμβούλιο. Θετική κίνηση κατ’ αρχήν. Ως συνήθως, όμως, έδρασε όπως το συνηθίζει, αποφασίζοντας από μόνος του, πράγμα που τον οδήγησε, κατά τη γνώμη μου, σε λάθη.
Κατ’ αρχάς, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει από το 2009 τη διαβάθμιση των τιμητικών διακρίσεων, καθώς και τη σύσταση σχετικής επιτροπής αρμόδιας για να κάνει τις σχετικές προτάσεις. Προφανώς, δε ρωτήθηκε από τον κ. Νίκα.
Δε γίνεται να ισοπεδώνονται πρόσωπα και καταστάσεις. Τα χρόνια και οι θητείες είναι, βέβαια, ένα κριτήριο – εδώ ο Νταγιόπουλος έχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, που αμφιβάλλω αν θα το «σπάσει» κάποιος ποτέ. Από την άλλη, όμως, τι αξία έχουν οι τρεις θητείες κάποιου, αν δεν έχει ακουστεί η φωνή του στο συμβούλιο, αν η παρουσία του ήταν μόνο τη στιγμή της ψηφοφορίας; Ο Νταγιόπουλος έκανε συνεχείς παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα της πόλης, ήταν πάντα ενημερωμένος και έκανε προτάσεις, έδρασε με επιτυχία από θέσεις ευθύνης (πρόεδρος του Δ.Σ. και αντιδήμαρχος), άφησε σαφές στίγμα με τη δράση του στο Δήμο. Από την άλλη, δεν αποδοκιμάστηκε από το εκλογικό σώμα, απλώς κάποια στιγμή αποφάσισε (κακώς κατά τη γνώμη μου) να μην κατέβει υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές. Και τέλος, δε γίνεται να αποδίδεται η ίδια τιμή σε κάποιον που δεν έπαιρνε την αποζημίωση για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΚ με κάποιον που έπαιρνε «αμοιβή» ως αντιπρόεδρος σε κάποιον φορέα του Δήμου – θέσεις που παλαιότερα ήταν τιμητικές, χωρίς αμοιβή.
Μπάμπης Κάρβελης
 
Υ.Γ. Άσχετο ελαφρώς, αλλά, αντί να ντρέπεται για το χάλι της πλατείας, έβαλε και πλακέτα με το όνομά του, να φαίνεται ότι αυτός την έφτιαξε, έτσι; Θα μου πείτε αυτός έδωσε άλλη σημασία στη λέξη πλατεία (βλέπε πεζοδρόμιο Παλαιολόγου = πλατεία Φυτειάς), εδώ θα κολλούσε; Τέτοια τιμή αξίζει στη Φυτειά, εμπαιγμός;