Εκπλήξεων συνέχεια στη σύνθεση της Δημοτικής Αρχής από τον Π. Νίκα


Πειραματίζεται με νέα πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά 
Ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις ήταν η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ένα από τα θέματα που κράτησαν ζεστή την ατμόσφαιρα για αρκετή ώρα ήταν κι αυτό της ανακοίνωσης – στελέχωσης της Δημοτικής Αρχής με δημοτικούς συμβούλους στα Νομικά της Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου, αλλά και στις διάφορες δημοτικές επιτροπές.
Στις εκπλήξεις θα πρέπει να συμπεριληφθεί η τοποθέτηση του Χάρη Βγενή στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, με αντιπρόεδρο την Παναγιώτα Ντίντα. Ο νέος πρόεδρος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην παραλιακή ζώνη και επιπλέον είναι πρόεδρος ναυταθλητικού σωματείου. Μάλιστα, ο δήμαρχος τόνισε ότι ο κ. Βγενής αναλαμβάνει ένα νομικό πρόσωπο στο οποίο τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να γίνουν «πράματα και θάματα». Μεταξύ αυτών είναι ο σχεδιασμός για τη λειτουργία υδρατοδρομίου στο λιμάνι, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του, η δημιουργία θαλάσσιου πάρκου. Ο κ. Νίκας μίλησε για προϋπολογισμό έργων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Νίκος Μπασακίδης και αντιπρόεδρος, με αρμοδιότητα τον αθλητισμό, ο Γιάννης Μπάκας.
Όπως είπε ο δήμαρχος, στο σχεδιασμό είναι τα ΚΑΠΗ να φύγουν από το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και να ενταχθούν στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, όπως επίσης σχεδιάζεται η επανίδρυση του Αθλητικού Φορέα.
Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερα αναφορά στην ανάπτυξη νέων παιδικών σταθμών στην επικράτεια του Δήμου Καλαμάτας. Όπως είπε, «μέχρι σήμερα συντηρούμε οκτώ κέντρα μαζί με αυτό στη Βέργα, αλλά στόχος μας είναι να ιδρύσουμε δύο ακόμα παιδικούς στην Καλαμάτα και τρεις σε Λέικα, Αρφαρά, Θουρία».
Τέλος, για την πληρότητα του ρεπορτάζ να αναφέρουμε ότι πρόεδρος της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών αναλαμβάνει ο νέος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάββας, ενώ παρουσία θα έχει και ο Αργύρης Κουδούνης.
Από την άλλη πλευρά, ψάχνοντας τους «χαμένους» και τους «κερδισμένους» της πρώτης μισής θητείας της Δημοτικής Αρχής, θα λέγαμε ότι τα περισσότερα «παράπονα» θα πρέπει να έχουν ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Παναγιώτης Καρατζέας, αλλά και η πρώην αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα, αν και λόγω προσωπικών της θεμάτων δε θα μπορούσε να παρακολουθήσει το έργο της Δημοτικής Αρχής στο βαθμό που ζητά ο κ. Νίκας.
«Κερδισμένοι» είναι οι περισσότεροι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε θέσεις-κλειδιά της Δημοτικής Αρχής, δείχνοντας έτσι ότι ο δήμαρχος και θέλει να… ρισκάρει, αλλά και κρατά τις απαραίτητες ισορροπίες. Το στοίχημα γι’ αυτόν είναι οι επιλογές του να τον δικαιώσουν. Ο χρόνος θα δείξει…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη