Προκήρυξη με 500 περίπου θέσεις για τη Μεσσηνία


Θέμα ημερών είναι η έναρξη υλοποίησης του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου θα απασχοληθούν στο Δημόσιο 50.000 άνεργοι. Το πρώτο πακέτο θέσεων για την κάλυψη των αναγκών στα υπουργεία αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, ενώ το επόμενο διάστημα να ακολουθήσει και δεύτερη προκήρυξη. Για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας προορίζονται 35.000 θέσεις. Ειδικότερα, για τη Μεσσηνία αναμένεται να υπάρξουν 500 θέσεις περίπου στους έξι Δήμους του νομού.
Οι κατηγορίες εκπαίδευσης θα είναι κατά κύριο λόγο ΔΕ και ΥΕ και αναμένεται να αφορούν στο 70% των θέσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Στις βασικές ειδικότητες είναι διοικητικού, διοικητικού-οικονομικού, κοινωνιολογίας, κοινωνικών λειτουργών, πληροφορικής, επαγγελμάτων υγείας, χημικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών και αρχιτεκτόνων πολιτικών μηχανικών.
Παράλληλα, για πρώτη φορά θα προσληφθεί και προσωπικό καθαριότητας, καθώς και οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.