Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για τον αναπληρωτή διοικητή


Δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας «Η ΥΓΕΙΑ» στις 23 Οκτωβρίου, με την οποία καταγγέλλουν και εγκαλούν τον κ. Σεφέκο.
Στην επιστολή του Συλλόγου, αφού αναγράφεται το πλήρες κείμενο της πρώτης επιστολής που έστειλαν στον αναπληρωτή διοικητή στις 7 Ιουλίου, με την οποία τον κατήγγειλαν για αλαζονεία και κακοδιοίκηση, επισημαίνουν: «Με την παρούσα επανερχόμαστε, διότι εδώ και κάποιο καιρό και ενώ μετά τις σχετικές συστάσεις του συλλόγου μας προς το πρόσωπό σας είχατε τουλάχιστον προσεκτική συμπεριφορά, πρόσφατα πάλι άλλαξαν τα δεδομένα.
Ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε απομείνει ελάχιστοι οι οποίοι επιφορτιζόμαστε με εργασίες που άλλοτε χρειάζονταν δύο και τρεις υπάλληλοι και, μάλιστα, εργασίες τέτοιες που πολλές φορές δεν είναι και στο αντικείμενό μας, αντί η προσπάθειά μας να επικροτείται ή τουλάχιστον να αναγνωρίζεται, εισπράττουμε συμπεριφορές του τύπου “Ε, με τέτοια γραφεία – υπηρεσίες… που έχω πώς να πάω μπροστά, πώς να λειτουργήσω… και άλλα”.
Επίσης, πάλι χτυπάτε τα χέρια στα γραφεία, βρίζετε, ειρωνεύεστε, είστε απαξιωτικός, αλαζονικός και δεσποτικός προς το προσωπικό. Εξακολουθείτε να μη συνεργάζεστε και να μην κάνετε κινήσεις που φέρνουν αποτέλεσμα στην επίλυση κάθε είδους προβλήματος.
Καθημερινά καλείτε την υφιστάμενη του Διοικητικού Διευθυντή σε συναντήσεις για ενημέρωση – επίλυση προβλημάτων χωρίς να προσκαλείται ο Διοικητικός Διευθυντής, προκειμένου να ενημερωθεί και να έχει λόγο, άποψη και συνεργασία, πράγμα το οποίο προφανώς εμποδίζει την ομαλή λειτουργία μας ως σύνολο και τη συνεργασία μεταξύ μας, αντί να μας βοηθάει. Απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό θεσμικό όργανο του νοσοκομείου με το οποίο οφείλετε να συνεργαστείτε, απαξιώνετε τους θεσμούς, απαξιώνετε τις επιβεβλημένες και δοκιμασμένες διαδικασίες με τις οποίες κινούνταν πάντα η διοίκηση και λειτουργούσε σωστά, ομαλά και αποτελεσματικά.
Για δεύτερη φορά, λοιπόν, επανερχόμαστε για να σας πληροφορήσουμε ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το νοιώθουμε ως σπίτι μας, διότι τα σπίτια μας και τον κόσμο που είναι κοντά μας εξυπηρετεί και βοηθάει. Για το λόγο αυτό σαν σπίτι μας θα το στηρίξουμε με κάθε δύναμή μας, ακόμα και χωρίς εσάς, εάν εξακολουθήσετε να μην είστε αρωγός και αντίθετα να υπονομεύετε την προσπάθεια μας αυτή.
Σας δηλώνουμε για δεύτερη ήδη φορά ότι η υπομονή μας έχει φθάσει στα όρια της εξάντλησης και εάν δε συμμορφωθείτε με τους κανόνες της χρηστής διοίκησης και της σωστής συμπεριφοράς απέναντι στους εργαζομένους, πρόκειται να εξαντλήσουμε κάθε ένδικο και νόμιμο μέσον, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας».
Αξίζει να σημειωθεί πως τα ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι σε γνώση και της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τάσσεται στο πλευρό τους. Μάλιστα, με αλλεπάλληλες παρουσίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας του προέδρου και μελών της διοίκησής της έχει καταγγείλει τον αναπληρωτή διοικητή και έχει ζητήσει την άμεση αλλαγή της συμπεριφοράς του.
Η κόντρα, πάντως, δε δείχνει να έχει τέλος. Κατά πώς φαίνεται, δε θα αργήσει να φθάσει και στις δικαστικές αίθουσες με προσφυγές εργαζομένων σε βάρος της διοίκησης, όπως άλλωστε αναφέρουν και στη διαμαρτυρία τους.