Το ΒΙΟ.ΠΑ. «πλήρωσε» την κακοκαιρία, πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή (φωτογραφίες)


Κακοκαιρία έπληξε και την Καλαμάτα από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους δυνατούς ανέμους. Επίσης, αισθητή ήταν η πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, την Πυροσβεστική, αλλά και φωτογραφικό οδοιπορικό του «Θάρρους» σε διάφορες περιοχές της πόλης, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν δεν ήταν ιδιαίτερης έντασης.
Τα σοβαρότερα προκλήθηκαν στο Βιοτεχνικό Πάρκο, που φαίνεται να πλήρωσε και το… μάρμαρο της κακοκαιρίας, αφού κομμάτια από πάνελ των οροφών διασκορπίστηκαν σε απόσταση 20 και 30 μέτρων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Πάντως, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και προέβη στις απαραίτητες κινήσεις για να προλάβει τα χειρότερα.
Ανάλογο φαινόμενο, σε πολύ μεγαλύτερη ένταση όμως, είχε συμβεί στο χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου και στο παρελθόν. 
Να σημειωθεί ότι χθες επρόκειτο να επισκεφθεί το λιμένα Καλαμάτας το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica. Δεν κατόρθωσε, όμως, να καταπλεύσει στο λιμάνι λόγω του ανέμου. Το σκάφος προερχόταν από το ιταλικό λιμάνι Reggio di Calabria και συνέχισε τον πλου του για Σμύρνη. Θα επισκεφθεί εκ νέου την Καλαμάτα στις 4 Νοεμβρίου.
Πάντως, σε καμία περίπτωση, τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα, τα προβλήματα στην Καλαμάτα δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά που παρουσιάστηκαν σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.
Η έντονη βροχόπτωση και η καταιγίδα που σημειώθηκε νωρίς χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη, ήταν η αιτία να προκληθεί καθίζηση στην περιφερειακή οδό της πόλης, σε σημείο που το προηγούμενο διάστημα γίνονταν έργα, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να πέσει μέσα στο χαντάκι που δημιουργήθηκε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί η οδηγός.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας


Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 26/10/2014 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Ανά διαστήματα αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Μεγαλύτερα ανοίγματα αναμένονται προς το τέλος της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

 
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr