Άρχισαν οι πρόβες για το ανέβασμα της «Μήδειας» του Μποστ


Πρόβες για το ανέβασμα της χειμερινής της παραγωγής έχει ήδη ξεκινήσει η θεατρική ομάδα με την επωνυμία «Θεατρικό Σχήμα Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος», σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, με μεράκι και πολύ κέφι. Πρόκειται για το έργο του γνωστού σε όλους Μποστ η «ΜΗΔΕΙΑ», από τα πιο σπαρταριστά και αστεία έργα του ελληνικού ρεπερτορίου.
Η Μήδεια του Μποστ μετατρέπεται από τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε κωμικοτραγική φιγούρα που προκαλεί άφθονο γέλιο. Μια απολαυστική σάτιρα της ελληνικής κοινωνίας, γραμμένη έμμετρα από το μοναδικό Μποστ, που συνεχίζει να έχει τη ζωντάνια και τη σπιρτάδα της μέχρι σήμερα. Ένα καυστικό σχόλιο για την υποκρισία στην ελληνική κοινωνία. Στο σουρεαλιστικό κόσμο του Μποστ, εκτός από την παρωδία του μύθου, τρυπώνουν όλα τα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες τον τελευταίο μισό αιώνα… ανεργία, φακελάκια, τράπεζες, ρουσφέτια, υποκρισία και κοινωνική αδιαφορία.
Όλοι οι ήρωες της γνωστής αρχαίας τραγωδίας μεταφέρονται στη σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα με έναν περίτεχνο και αριστοφανικό τρόπο γραφής. Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας έχει πει χαρακτηριστικά, πρόκειται για ένα έργο που «επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατές».
Η σάτιρα του Μποστ στοχεύει, κυρίως, το μικροαστό Έλληνα των μεταπολεμικών δεκαετιών, την καθωσπρέπεια, την ημιμάθεια και το νεοπλουτισμό, την ξενομανία, τις έντονες ταξικές αντιθέσεις της μεταπολεμικής Ελλάδας, καθώς και την ελληνική πολιτική ζωή. Ο Μποστ σατιρίζει ιδιαίτερα την εξάρτηση της Ελλάδας από τον ξένο παράγοντα, την εθνικοφροσύνη των δεξιών κομμάτων και το θεσμό της Βασιλείας.
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Σκηνικά-Κοστούμια: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Όλγα Θεοδώρου
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Αναγνωστοπούλου Πολυτίμη – Μαρία,  Γιαννόπουλος Ηλίας, Διακουμέα Δήμητρα, Δούσης Κώστας, Ζούπα Ρόη, Καρμοίρης Λευτέρης, Κρόμπα Μαρία, Κρόμπας Παναγιώτης, Λεάκου Έφη, Μαργαριτίδη Χρύσα, Μέντη Ρούλα, Μπαλάσκα Μαρία, Μπαρούνη Αργυρώ, Μποτσέα Σοφία, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Παχτίτης Λεωνίδας, Πουλέτης Λευτέρης, Σταυροπούλου Ελένη, Τάσση Μιμίκα, Τεντζογλίδης Ηλίας, Τσώνη Γεωργία, Τσουμελέας Χρήστος, Χαχής Βαγγέλης.