Προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού για το Μέγαρο χορού και το διεθνές φεστιβάλ


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το πρωί, σε συνέχεια σύσκεψης στο υπουργείο την περασμένη Τρίτη 11 Νοεμβρίου, ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφόρησε το δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, πως «θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, η οποία θα προβλέπει και τον τρόπο λειτουργίας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και μέσα σ’ αυτή θα ενταχθεί και η οικονομική υποστήριξη πραγματοποίησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού κάθε χρόνο».
Ο κ. Νίκας, αναφερόμενος στο θέμα χθες το μεσημέρι στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, χαρακτήρισε τα παραπάνω «μια καλή εξέλιξη», σε σχέση με «δύο πολύ σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία απαντώνται με τον καλύτερο τρόπο».
Ξεκαθάρισε, δε, ότι ο μπούσουλας για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού θα είναι η μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την Εθνική Τράπεζα και μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Επίσης, όπως πρόσθεσε, επιλύεται, με εντολή του υπουργού Πολιτισμού, η εμπλοκή που υπήρχε όσον αφορά στο κτήριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου, μεταξύ της μελετήτριας της αποκατάστασης εταιρείας και του υπουργείου.
Ο υπουργός έκανε γνωστό στο δήμαρχο ότι θα υπάρξει απεμπλοκή, κάτι που είναι αναγκαίο ώστε να προχωρήσει η σύναψη σύμβασης χρησιδανείου εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας με τη Γαλλική Κυβέρνηση, για την αποκατάσταση και χρήση του κτηρίου.
Ο δήμαρχος είπε ότι «το νέο ΕΣΠΑ έχει χρήματα για ανακατασκευές παραδοσιακών κτηρίων και ο προγραμματισμός του Δήμου είναι αυτό το κτήριο να χρησιμοποιηθεί για μουσείο της πόλης και τη στέγαση του Γαλλικού Προξενείου».