Σήμερα το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο εκδήλωση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021


Αίσθηση διαλόγου με την κοινωνία της Καλαμάτας για την υποψηφιότητα της πόλης, ως πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021, προσπαθεί να δώσει η Δημοτική Αρχή, αν και λίγες ημέρες πριν, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης ο δήμαρχος σχολίαζε ότι δεν πιστεύει «στις… λαϊκές συνελεύσεις, αλλά στους ειδικούς, προκειμένου να ευοδωθεί η προσπάθεια».
Στη χθεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, πάντως, αναφέρεται ότι η πρώτη δημόσια εκδήλωση για την προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, θα διεξαχθεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.
Στη συνάντηση αυτή θα γίνει ενημέρωση για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και θα παρουσιασθούν η λειτουργία του Γραφείου Υποψηφιότητας του Δήμου Καλαμάτας, ο σχεδιασμός της δημόσιας διαβούλευσης και η διαδικασία συμμετοχής σε αυτήν, ώστε να καταρτισθεί ο φάκελος υποψηφιότητας. Ποιες θα είναι οι συνθήκες συμμετοχής από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή εμπιστεύεται μόνο τους «ειδικούς», είναι ένα ερώτημα, το οποίο ελπίζουμε να απαντηθεί σήμερα.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να μετάσχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς με εκπροσώπους τους, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών ομάδων και εθελοντικών οργανώσεων.
Μετά την παρουσίαση, θα δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα λειτουργίας και δράσεων του Γραφείου Υποψηφιότητας, καθώς και ενημερωτικό υλικό και έντυπα επικοινωνίας.
Βασικός στόχος είναι να ενημερωθούν οι Καλαματιανοί και εν γένει οι Μεσσήνιοι, ώστε μέσα από το δημόσιο διάλογο να συνταχθεί ο καλύτερος φάκελος και να υποβληθεί η υποψηφιότητα.
Από την άλλη πλευρά, την περασμένη Παρασκευή έληξε η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για την επιλογή του ειδικού σε θέματα γραφιστικής υποστήριξης και υπηρεσιών ιστοσελίδας, του υπεύθυνου συνεργασιών και σχεδιασμού και του υπεύθυνου επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων.
Για τα δύο από τα τρία αντικείμενα που προκηρύχθηκαν υποβλήθηκε από μία προσφορά. Ειδικότερα, κατατέθηκε μόνο μία προσφορά για τον ειδικό σε θέματα γραφιστικής υποστήριξης και υπηρεσιών ιστοσελίδας και για τον υπεύθυνο επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων. Αντίθετα, για τον υπεύθυνο συνεργασιών και σχεδιασμού υποβλήθηκαν πέντε προσφορές.
Την Τετάρτη αναμένεται ότι η αρμόδια επιτροπή της «Φάρις» θα ετοιμάσει την εισήγησή της και την Πέμπτη το Διοικητικό της Συμβούλιο θα κάνει την οριστική επιλογή.
Α.Π.