Αντ. Σαμαράς από την Καλαμάτα: «Με τη ΝΔ κυβέρνηση σε 1-2 μήνες βγαίνουμε από το Μνημόνιο» (φωτογραφίες και βίντεο)

Αντ. Σαμαράς από την Καλαμάτα: «Με τη ΝΔ κυβέρνηση σε 1-2 μήνες βγαίνουμε από το Μνημόνιο» (φωτογραφίες και βίντεο)

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ : «Ο κ. Τσίπρας είναι σκηνοθέτης της απάτης και οι συνιστώσες του οι ηθοποιοί»

Να του δώσουν δύναμη, όπως έκαναν πάντα, ζήτησε από τους Μεσσήνιους , πριν από λίγη ώρα από την Τέντα στην Καλαμάτα, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας απ’ όλους να μην μείνει κανείς μακριά από την κάλπη της Κυριακής.
«Σας ζήτησα τη δύναμή σας, και μου τη δώσατε. Σας ζήτησα τους αγώνες σας και μου τους δώσατε. Σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη στήριξη. Ζητάω από τα αδέλφια μου να μου δώσετε πάλι την αγάπη και τον αγώνα σας», τόνισε ανεβαίνοντας στην εξέδρα ο Αντώνης Σαμαράς με τους ΟΝΝΕΔίτες να φωνάζουν το γνωστό σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς».
Ο κ. Σαμαράς φτάνοντας με τη σύζυγό του, επέλεξε τη είσοδό του στην Τέντα, από την κεντρική είσοδο και περνώντας μέσα από τον κόσμο, χαιρετώντας τον,  κάτι που συνήθιζε παλιά και όχι στις προηγούμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης, όχι μόνο από τη Μεσσηνία, αλλά απ’ όλη την Πελοπόννησο, ενώ την ομιλία παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, αλλά και ο πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, μετά από μεγάλη απουσία από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του κατακεραύνωσε πολλές φορές το ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα σκηνοθέτη της απάτης και τις συνιστώσες ηθοποιούς. Επίσης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το όνομα της πολιτικής αβεβαιότητας. Από την σατυρική κριτική του δεν ξέφυγαν και τα «ατοπήματα» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις ημέρες αυτές: «Το φωτοτυπικό μηχανάκι της κας Ραχήλ, δεν θα προλαβαίνει να τυπώσει», είπε, για να συνοδευτεί από γιουχαΐσματα από τον κόσμο.
Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «σήμερα χρειάζονται συμμαχίες για να βγούμε από την κρίση» και πως πρέπει «να αγωνισθούμε για το μέλλον των νέων Ελλήνων».
Αναφέρθηκε σε πολλά σημεία του νέου προγράμματός του από την επόμενη ημέρα των εκλογών, ενώ τόνισε πως παίρνει επάνω του την ευθύνη για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Ακόμα ανακοίνωσε ότι δεν θα φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα έργα της Πελοποννήσου, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων για τη Μεσσηνία, ότι σε 4 μήνες ολοκληρώνεται η κατασκευή του περιμετρικού της Καλαμάτας, ενώ εντός του 2015 ολοκληρώνονται οι δρόμοι Φιλιατρά – Πύλος και Ριζόμυλος – Κορώνη.
Ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος ανακοίνωσε ότι εντάσσεται για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ δημοπρατήθηκε ο δρόμος Ρωμανού – Γαργαλιάνοι. Ανακοίνωσε την δημιουργία υδατοδρομίου στη Μεσσηνία και δικαιολόγησε την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του και την αναβάθμισή του.
Κλείνοντας είπε ότι με τη ΝΔ κυβέρνηση στις 25 Γενάρη η Ελλάδα σε 1-2 μήνες βγαίνει από τα Μνημόνια, ενώ κάνοντας λογοπαίγνιο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το ήξερε αυτό και γι’ αυτό προκάλεσε εκλογές καθώς όπως τόνισε «Χωρίς Μνημόνιο δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και πλέον μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν Μνημόνια».
Βίκυ Βετουλάκη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας