Ικανοποίηση για τις επιτυχίες και προσδοκίες για το μέλλον στην όμορφη χθεσινή γιορτή της Ολυμπιάδας (φωτογραφίες)


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το …προεκλογικό κλίμα της εποχής, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, η ετήσια εκδήλωση της Ολυμπιάδας που περιλάμβανε και την καθιερωμένη κοπή πίτας. Η ιδρύτρια και προπονήτρια του συλλόγου Γιώτα Τσιάλα καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους, ενώ έναν μικρό απολογισμό και τη φιλοσοφία του νεανικού καλαματιανού σωματείου στίβου έκανε η Τούλα Χατζηπαναγιώτου. Ξεχώρισε φυσικά η αναφορά στη Δάφνη Ντουλαπτσή -την πολλά υποσχόμενη άλτρια του μήκους που προπονείται πλέον με την Ομοσπονδιακή προπονήτρια, Σοφία Μπακατσάκη- η οποία όμως δεν κατάφερε να παραβρεθεί. Η αντιπρόεδρος της Ολυμπιάδας εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση που υπάρχει εν γένει για την ανοδική πορεία του συλλόγου, τόνισε ότι αρχές του είναι η εντιμότητα, η πίστη στις ηθικές αρχές και η μεγάλη επιμέλεια στη λειτουργία του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα, την ισονομία στην προσπάθεια εξέλιξης και ανάδειξης αθλητών, καθώς και στην ελευθερία να πάρουν μετεγγραφή για άλλο σύλλογο για όποιον το θελήσει. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν ακόμη η επισήμανση της κας Χατζηπαναγιώτου ότι οι γονείς πρέπει να έχουν κατανόηση και υπομονή, χωρίς να κριτικάρουν και να πιέζουν τα παιδιά τους για επιδόσεις.
Αγωνιστικές και άλλες σημαντικές στιγμές της Ολυμπιάδας αναβίωσαν μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού που παρουσίασε η Μικαέλα Παρασκευά, ενώ το πλέον σημαντικό κομμάτι της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης ήταν οι βραβεύσεις των αθλητριών που ξεχώρισαν την περασμένη σεζόν.
Ειδικότερα, η έφορος της Ολυμπιάδας Τούλα Χατζηπαναγιώτου, βράβευσε την Μαρία Χριστίνα Διαμαντοπούλου, ο έφορος Γιώργος Κατερίνα Κουκούτση, η ταμίας Αντιγόνη Ζήρα την Παναγιώτα Κοτσινονού και η προπονήτρια Βάσω Θάνου την ομάδα σκυταλοδρομίας των κοριτσιών Ξένια Κωνσταντοπούλου, Δάφνη Ντουλαπτσή, Σταματική Φιλιπποπούλου και Μαρία Χριστίνα Διαμαντοπούλου. Δεν έγινε η βράβευση της Ντουλαπτσή που απουσίαζε, αλλά θα την παραλάβει με μεγάλη χαρά στην Αθήνα, ως μια θετική ψυχολογική ώθηση να συνεχίσει την καλή προσπάθεια…