Στο Yiamas Gastro Bar
Με εξαιρετικά κρασιά, «απόσταγμα» της μεσσηνιακής γης από τη Navarino Vineyards της Costa Navarino, νόστιμα συνοδευτικά πιάτα με τη σφραγίδα του Yiamas Gastro Bar, ανοιξιάτικη διάθεση και άψογο σέρβις υποδέχτηκε το ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα τους καλεσμένους του στη βραδιά οινογνωσίας που διοργάνωσε την Τετάρτη.
Ο μοναδικός Έλληνας Master of Wine, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, κατά τη διάρκεια του δείπνου παρουσίασε στο κοινό τα κρασιά «1827» και “Kotyle”, τους τρόπους παραγωγής τους, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά τους και ταξίδεψε τους συμμετέχοντες στις γεύσεις και τα μυστικά τους με το γνωστό άμεσο και μεταδοτικό τρόπο του.
Η αρχή έγινε με το «1827», λευκό οίνο από τις ποικιλίες Chardonnay και Ροδίτη, και ακολούθησε το “Kotyle”, λευκός οίνος από την ποικιλία Chardonnay. Τη σκυτάλη πήραν τα αντίστοιχα κόκκινα κρασιά της ποικιλίας Cabernet Sauvignon.
Τα κρασιά συνόδευσαν υπέροχα το μενού του chef Στέλιου Μπαρμπέα, το οποίο περιλάμβανε:
-Σαλάτα με ρόκα, λιαστή ντομάτα, σύκα, γραβιέρα, λαλάγγι και dressing από βαλσαμικό ξύδι Καλαμάτας
-Κανελόνι γεμιστό με κόκορα κοκκινιστό και μπεσαμέλ γραβιέρας
-Επιλογή κυρίως πιάτου από: oυρά μοσχαρίσια μαγειρεμένη σε κόκκινο κρασί με κριθαρωτό ή κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα μαζί με ριζότο λαχανικών και σάλτσα παρμεζάνας ή σολομό μαριναρισμένο σε σόγια με τηγανιτό ρύζι basmati με λαχανικά
-Μιλφέιγ με κρέμα banoffe και καραμέλα γάλακτος.
Ήταν η πρώτη φορά που ο Κ. Λαζαράκης βρέθηκε σε παρουσίαση στην Καλαμάτα και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την τόσο μεγάλη προσέλευση του κόσμου και, μάλιστα, σε μια δύσκολη ημέρα, εκτός Σαββατοκύριακου.
Επίσης, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών του Yiamas Gastro Bar που, παρά το απαιτητικό σέρβις της βραδιάς, για 150 άτομα, λειτούργησε σαν «καλοκουρδισμένη μηχανή».
Τον κ. Λαζαράκη προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος.
Στην βραδιά παραβρέθηκαν ο επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης του Elite City Resort Nικήτας Κάρτσωνας και η σύζυγός του Κατερίνα, ο λειτουργικός διευθυντής της Costa Navarino Γιώργος Χατζηιωσήφ, ο πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας Κ. Ανδριανόπουλος, άνθρωποι του χώρου, chef, οινοπαραγωγοί και πολλοί άλλοι.