Το πρώτο υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας κόπηκε χθες μετά το μεσημέρι και το απόγευμα φορτωνόταν με παλέτες σε φορτηγά ψυγεία στο συσκευαστήριο του Μπάμπη Παπαδόπουλου, στην Τερψιθέα, για τις αγορές του κόσμου! Το φημισμένο και ξακουστό για την ποιότητα, τη γεύση και τις θρεπτικές του ιδιότητες υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας, ξεκίνησε για μια ακόμα χρονιά να κατακτήσει τις αγορές του κόσμου, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερες χώρες για την κατανάλωσή του!
Όπως είπε στο «Θ», χθες το απόγευμα, ο εξαγωγέας Μπάμπης Παπαδόπουλος, «ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. χθες) η συγκομιδή του πρώτου υπαίθριου καρπουζιού. Η ζήτηση είναι μεγάλη. Σήμερα (σ.σ. χθες) φορτώνω για Βουλγαρία και Λιθουανία! Είναι τα πρώτα αμάξια που φεύγουν. Κι επίσης, φορτώνω και για την εσωτερική αγορά! Η ποιότητα είναι έξτρα. Θα κάνει χρόνια να ξανακοπεί. Γιατί τα καρπούζια, τα πήγε ο καιρός τόσο καλά, που ονομάσαμε τη χρονιά «καρπουζοχρονιά»! Οι γεωπόνοι ήρθαν, έκαναν τον πρώτο έλεγχο, ήρθε ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, ο κ. Παρασκευόπουλος, τα είδε, μέτρησε τα μπρικς, τα οποία τα βρήκε 11, που είναι πολύ ικανοποιητικά για τώρα. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Οι τιμές είναι πολύ ικανοποιητικές, είναι τρομερές, για μας, πάνω από 50 λεπτά και εξαρτάται από την ποιότητα πάντα! Πιστεύω ότι θα είναι μία από τις καλύτερες χρονιές!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου